Afbeelding

Delvenaar in beeld: Fokko Schomaker (76)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in het centrum?
Ik woon hier in de straat, al 30 jaar. Eigenlijk is het veel te groot, maar het is in deze tijd moeilijk om wat anders te vinden. Nu loop ik even naar mijn dochter met wat overhemden, die ze naar de stomerij gaat brengen.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Ik zit vaak bij mijn dochter, bij Les Copains. En ik ga ook weleens naar De Liefhebber. Maandelijks ga ik overigens met een vriendengroep, allemaal oude kasteleins, een hapje eten. Altijd bij een ander restaurant in Delft. Dat doen we al een jaar of 20.

Wat zijn uw plannen komend weekend?
Vrijdagavond eet ik bij mijn dochter. En dan is mijn zoon jarig, dus ga ik daarnaartoe. Op zondag blijf ik altijd thuis voor voetbal. Zelf support ik Feyenoord.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Dat die Hoekstra opeens helemaal omgedraaid is nu die Eurocommissaris van Klimaat wil worden. Dat irriteert me mateloos. De ene keer zegt ‘ie zus, de andere keer zo. Ze trappen er allemaal in. De verkiezingen houden me ook bezig. Dit vinden een hoop mensen misschien een beetje raar, maar ik stem al 16 jaar op Wilders. Niet voor al z’n standpunten, maar we hebben teveel mensen, geen huizen, de ziekenhuizen lopen helemaal over, we hebben niet genoeg leraren en politie. We hebben overal tekorten aan. Dat is toch niet normaal.

Wie zou u graag nog eens ontmoeten?
Ik ben nu 2,5 jaar alleen, sinds het overlijden van mijn vrouw. Ik zou best een vrouw willen ontmoeten om mee op pad te gaan, maar niet meer samenwonend!