Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Henk van der Zanden (72)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in Tanthof-Oost?
Ik woon hier in de buurt en maak regelmatig een wandeling hier in de buurt. Nu dus ook, want het is nu nog mooi weer. Meestal loopt mijn vrouw met mij mee, maar vanmiddag komen ze spullen voor onze nieuwe badkamer brengen. Mijn zoon komt straks ook langs om wat spullen naar boven te brengen, want dat lukt mij zelf niet meer. We kunnen sowieso bij veel mensen aankloppen voor hulp, we kunnen bij iedereen terecht, dus dat is prettig.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Het liefst ben ik thuis. Het is hier een fijne rustige wijk. Maar ook de binnenstad blijft een favoriete plek van mij, vooral de Markt. Ik heb lange tijd voor de gemeente gewerkt en kwam veel in de postkamer van het Stadhuis, dus dat gebouw ken ik goed. Wat wel jammer is, is dat het tegenwoordig allemaal wat minder wordt met de marktkramen op de donderdag. 

Welk nieuws is u het meest bijgebleven?
Wat maar voort blijft gaan is de oorlog in Oekraïne. Rusland blijft aan de gang. Pas hebben ze weer een hele mooie kathedraal kapot gegooid. Aan die oorlog zal voorlopig denk ik nog geen eind komen.

Wie zou u graag nog eens willen ontmoeten?
Dat zouden dan mijn ouders zijn. Zij leven helaas niet meer. Hetzelfde geldt voor mijn schoonouders. Die zou ik ook nog graag een keer willen zien.

Wat gaat u komend weekend doen?
Ik heb nog geen plannen. We zien wel wat het weekend ons brengt!