Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Peter (68)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag bij De Hoven Passage?
Ik woon hier in de buurt. Vandaag doe ik lekker rustig aan. Ik ben met pensioen. Ik heb 45 jaar bij Van der Lee gewerkt, een transportbedrijf.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Een favoriete plek in Delft heb ik niet. Die heb ik ook nooit gehad eigenlijk. Ik vind Delft een minder leuke stad dan vroeger. De criminaliteit neemt alleen maar toe. Vroeger had Delft nog hele goede wijken, toen was het een stuk gezelliger hier.

Heeft u nog plannen voor het weekend?
Ja, een beetje fietsen en een beetje lopen. En voetbal kijken. Ik kijk graag Champions League en naar Nederlandse clubs. Welke club ik zelf support? Ajax!

Welk nieuws van de afgelopen tijd is u bijgebleven?
Ik lees het AD, de zondagskrant. Ik lees alles. Ook hierbij is het zo dat het vroeger veel gezelliger was dan nu. Vroeger hoefde je niet om te kijken of je een mes in je rug krijgt, en nu moet je steeds meer oppassen. Neem bijvoorbeeld het nieuws over die Nederlandse jongen die in Italië zijn vader en familievriend neerstak. Hij had een psychose zeggen ze dan. Ja dag... Dan komt die er makkelijk mee weg.

Wie zou u graag eens willen ontmoeten?
Nou, als ik een bekende voetballer wil ontmoeten ga ik er zelf wel naartoe, naar de Arena. Dan zie ik iedereen! Met mijn familie heb ik een goede band. Ik heb goed contact met ze, ook met mijn broers en zussen allemaal. Dus wensen om nog eens iemand te ontmoeten heb ik niet echt.