Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Aad Kardol (89)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag op de Papsouwselaan?
Gisteren heb ik een fiets gekocht bij de fietsenwinkel verderop. Nu ben ik vanaf mijn huis bij de Hugo de Grootstraat komen lopen, om mijn auto op te halen. Ach, het is een gezellig stukje om te wandelen en het is lekker weer!

Wat is uw favoriete plek in Delft?
De buurt rondom het Westplantsoen vind ik een fijne hoek om te wandelen. Ik heb daar mooie herinneringen aan vroeger, toen nog met mijn vrouw en de kinderen toen ze klein waren.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Wat mij opvalt is dat er veel dingen gebeuren met mensen die met zwart geld rondwandelen. Dan denk ik, zijn er nou helemaal geen krentenbollen in de wereld die dit kunnen voorkomen? Je hoort mensen ondertussen alleen maar zeggen dat ze geen personeel kunnen vinden. In de zorg blijkt bijvoorbeeld dat er nog minder tijd aan cliënten besteed moet worden om het te redden. Hoe kan het dan dat er mensen zijn die bulken van het zwarte geld, maar niet gepakt worden?

Wie zou u graag willen zien?
Mijn ouders. Die heb ik jaren niet gezien. Zij zijn geëmigreerd naar Australië en daar ook gestorven. Ik ben als snotneus van 13 gaan varen en heb mijn familie eigenlijk nauwelijks meer gezien of gesproken.

Heeft u nog plannen voor het weekend?
Vanavond gaan we met 23 man naar Royal Palace voor mijn verjaardag. Op zaterdag ga ik een stukje fietsen en op zondag ga ik naar de kerk. Ik wandel vaak van de ene kerk naar de andere kerk. Het is prettig om verschillende kennissenkringen op te bouwen.