Afbeelding
Foto:

Delvenaar in Beeld: Aad (70) en Uma (7)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag bij de Zuidkolk?
Lekker even herinneringen ophalen tijdens het fietsen. Ik ben hier aan de overkant geboren en getogen. Uma gaat vaak mee fietsen. Het is zo’n lief beest! Straks fietsen de hond en ik nog een stukje verder en daarna ga ik thuis mijn duiven uitlaten.

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
Die heb ik niet meer. Ik vind Delft eigenlijk niet zo leuk meer. De binnenstad is te druk, en je vindt er alleen nog maar eethuizen en kappers, verder weinig. Ik mis de rust van vroeger, toen een bezoek aan de binnenstad nog ontspannen was. En al dat moderne spreekt mij ook niet aan. Er komt steeds meer nieuwbouw bij. Nou vind ik nieuwbouw wel mooi, maar niet hier op deze plek. Dat moderne past niet in een historische stad als Delft. Maar ik vind het wel altijd leuk om hier in de omgeving te fietsen en terug te denken aan mijn jeugd.

Wie zou u graag nog een keer willen ontmoeten?
Dan krijg je van mij toch het geijkte antwoord: mijn ouders. Die leven beiden niet meer.

Welk nieuws van afgelopen week is u bijgebleven?
Het nieuws rondom Thijs Römer, de online misbruikzaak met kinderen. Die zaak heeft diepe indruk op mij gemaakt. Dat hij eigenlijk zegt dat hij niet zozeer vindt dat hij iets verkeerds heeft gedaan vind ik schokkend.

Wat zijn uw plannen voor aankomend weekend?
Ik heb vrij weinig plannen. Lekker thuis, rustig genieten met de hond en mijn duiven. Ik woon tegenwoordig in Tanthof, dus dat is even wat anders dan hier.