Dirk bij Café de Oude Jan
Dirk bij Café de Oude Jan Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in beeld: Dirk de Vos (60)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag bij Café de Oude Jan?
Vrijdags is altijd mijn vrije dag. Mijn vrouw is vrijdags ook altijd vrij. De werkweek sluiten we donderdagmiddag altijd af met een borrel. We zitten hier eigenlijk elke donderdag wel bij de Oude Jan.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Qua drinken of eten...? Haha nee hoor. Heel Delft is in mijn ogen gewoon een hartstikke leuk dorp. Ik ben een Delftenaar en ik houd van Delft. Ik ben hier ook geboren; in de Hopstraat. Hopsteeg heette het toentertijd. Hier bij de Oude Jan is het gewoon kleinschalig en gezellig: ons kent ons. We komen hier nu sinds 2012.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
Niet veel. Mijn vrouw moet werken en dan zorg ik voor het eten en het huishouden. Mijn vrouw moet om het weekend werken en dan heb ik tijd om m’n series te kijken. Ik vind bijvoorbeeld The Walking Dead, Kingdom en Vikings mooie series.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Dat politiek links een beetje moeite lijkt te hebben met het begrip democratie de laatste tijd. Ze zijn allemaal tegen bepaalde rechtse partijen, terwijl het volk nu eenmaal heeft gekozen. Rechts heeft gewonnen en links legt zich er niet bij neer. Verkiezingen en politiek vind ik wel leuk eigenlijk. Daarnaast het nieuws in Delft natuurlijk. Nu speelt vooral het terrassenbeleid in Delft denk ik.

Wie zou u graag nog eens ontmoeten?
Mijn oude dienstmakkers uit 1981. Ik was lichting 81-1 en die gasten daar heb ik toen 16 maanden mee gezeten. We hebben een goede tijd gehad met elkaar.