Afbeelding

Delvenaar in beeld: Cees van der Sluys (69)

Algemeen Delvenaar in Beeld


Wat doet u hier vandaag in de Wippolder?
Ik woon hier in de Wippolder en ga zometeen mijn vrouw met de auto afzetten bij haar medische therapie. Zij heeft last van haar rug en krijgt twee keer in de week therapie.

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
Dat is wel de Beestenmarkt. Ik kom er heel vaak om wat te drinken en vind het er heel gezellig.

Wat zijn uw plannen dit weekend?
Ik ga op zondag naar de kerk toe. Deze week hebben we de oogstdienst in de Hofkerk. Ik ben hier coördinator van de inzameling voor de voedselbank. Ik verzamel de ingezamelde goederen en doe de goederen in kratten, waarna ik ervoor zorg dat de kratten naar de voedselbank gaan. Ik ben met pensioen en doe dit vrijwillig.

Welk nieuws is u bijgebleven?
De vervelende oorlog tussen Israël en Palestina. Ik vind het zo jammer dat er nog steeds geen vrede kan komen tussen deze twee landen. Helaas kunnen wij daar hier ook niets aan doen. Of het nu in Oekraïne, Israël of Palestina is, ik vind het ook heel erg dat er zoveel onschuldige burgers worden getroffen. Dat vind ik echt heel erg.

Wie zou u ooit nog eens willen ontmoeten?
Ik zou mijn vader nog wel eens willen ontmoeten. Mijn vader is overleden toen ik 23 jaar was en hoe ouder ik word, hoe meer vragen ik krijg. Ik zou graag antwoorden op deze vragen krijgen en zou daarom graag nog eens met mijn vader een biertje willen drinken en het hierover hebben.