Evert met vrouw voor het stadhuis.
Evert met vrouw voor het stadhuis.

Delvenaar in beeld: Eef Knuppe (70)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag op de Markt?
We zijn gewoon een rondje door de binnenstad aan het maken... vanwege het mooie weer.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
De Beestenmarkt vind ik wel gezellig, maar ook buiten de stadgrenzen bijvoorbeeld het Bieslandse Bos en Klein-Delfgauw. Dat zijn plekken waar we graag komen. We wandelen heel veel en ik fotografeer ook. Ik fotografeer heel graag natuur en oude binnensteden.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
We hebben in het weekend een verjaardag  van een kennis: Marijke Jansen. Ze word 72 en ze woont in Delft. Haar ken ik al heel lang. Ze zijn vroeger overburen geweest in de Wippolder. Die ken ik al ruim 50 jaar. Ik woonde vroeger in de Simonsstraat en ik woon nu op de Buitenhofdreef.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Een beetje de politiek en de woningen natuurlijk, vanwege de jongelui die moeilijk aan een woning kunnen komen. Dat baart toch wel  zorgen. Zelf hebben we niet met de woningnood te maken, maar we hebben wel een zoon die buiten de stad woont omdat hier geen woning te krijgen was. Hij zou wel graag in Delft willen wonen, maar ja... probeer maar aan een huis te komen.

Wie zou u graag nog eens zien?
Mijn opa uit Drenthe. Ik kom oorspronkelijk uit Drenthe, maar ik woon al meer dan 65 jaar in Delft. Hij heeft een aantal jaar bij ons thuis gewoond tot hij overleed. Hij was een hele aardige man en die zou ik nog weleens willen ontmoeten. Ik heet net als hem Evert.