Gino voor het Stadhuis.
Gino voor het Stadhuis. Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in Beeld: Gino Glazer (81)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag op de Markt?
We hebben boodschappen gedaan en zijn naar de fotowinkel geweest voor pasfoto’s hier op de Voldersgracht. Ik heb een nieuwe bril gehaald en we zijn net naar de bibliotheek geweest. We gaan straks naar de Beestenmarkt, daar heeft de zoon van m’n vrouw een zaak: Bar Sil.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
De Beestenmarkt. Donderdags gaan we meestal wel even naar de stad, even naar de markt en daarna wat drinken bij Bar Sil. Zaterdagmiddag gaan we ook vaak naar de Beestenmarkt. We hebben daar een hele groep kennissen waar we mee omgaan die allemaal in de Bar Sil-app zitten.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
Vrouw: Dat hangt ook af van het weer. ‘s Zaterdags gaan we meestal de stad in en ‘s zondags zijn we meestal thuis. Gino: Zondags lezen we, zitten we op de iPad of zijn we aan het Netflixen. Het is niet zo dat we echt plannen maken voor het weekend. Dat doen we nauwelijks meer.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Die narigheid allemaal daar in de Gazastrook. Daar word ik niet echt blij van als ik dat lees. En verder van het Delftse nieuws dan het fietsenbeleid in de binnenstad. Ik vind autoluw prima, maar de fietsers in de winkelstraten vind ik wel een beetje gevaarlijk eigenlijk.  

Wie zou u graag nog eens zien?
M’n moeder. Die is op 98-jarige leeftijd overleden. Ik lag weleens in de clinch met haar, maar toen het zover was heb ik er toch wel problemen mee gehad. Dat doet af en toe weleens zeer.