Lisa en Matteo op de Markt.
Lisa en Matteo op de Markt. Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in beeld: Lisa (26) en Matteo (28)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doen jullie hier op de Markt?
Elke zaterdag gaan we naar de markt om fruit en groenten te kopen, omdat je hier de beste kwaliteit hebt.

Wat is jullie favoriete plek in Delft?
Eigenlijk houden we van het hele centrum van Delft, maar wij houden van twee plekken in het bijzonder: Tazz daarginds en Bar Sil op de Beestenmarkt. Bij Tazz drinken we graag een Chai latte, en omdat wij Italiaans zijn houden we van de pizza’s bij Bar Sil. Bij Café Het Klooster drinken we graag een biertje.

Hoe lang wonen jullie in Delft?
Lisa: Matteo is hier sinds 3 jaar en ik ben hier nu 5 jaar. Ik heb mijn master wiskunde gedaan aan de TU Delft. Ik ben consultant en Matteo is analist. Wij werken in Amsterdam maar vinden Delft heel leuk, dus willen we hier blijven.

Wat zijn jullie plannen voor komend weekend?
We gaan naar het boekenmuseum in Den Haag waar een expositie is over M.C. Escher. Die heeft ook tien beelden van Delft gemaakt. We houden van Escher en ook van Delft, dus is het een hele mooie gelegenheid.

Welk nieuws is jullie bijgebleven?
Wij lezen veel over politiek, maar wij lazen pas dat het Prinsenhof Museum voor 2 jaar gaat sluiten. Wij vinden het echt een leuke plek en dus zullen we nog gaan voordat het gaat sluiten.

Wie zouden jullie graag nog eens zien?
Onze vriend Debe. Hij woonde in Delft, maar is minder dan een jaar terug overleden door een lawine in de Alpen. We missen hem.