Coby op weg naar haar vriendin.
Coby op weg naar haar vriendin.

Delvenaar in Beeld: Coby Pijl (75)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag op de Nieuwe Langedijk?
Ik ben aan het wandelen naar een vriendin die in De Bieslandhof zit. Daar ga ik op bezoek. Ik heb nog wel even te gaan, maar ik wandel graag. Ze mag binnenkort naar huis, maar ik ga toch nog even kijken.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Dat is wel de tuin van m’n zoon. Die woont vlakbij de Delftse Hout en dan kan ik zo De Delftse Hout inlopen. De Markt vind ik ook wel leuk hier om de hoek. Vooral op donderdag ga ik graag naar de markt.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
Ik heb een feest van een kennis. Die wordt ook 75, dus dat gaan we ‘goed’ vieren zeg maar. Dat is in Schiedam. In Schiedam kom ik vooral voor die kennis maar ook wel op de fiets met het fietsclubje op maandag. ‘s Maandags fietsclub is mijn vaste ritueel. Daarmee zijn we met vijf personen en fietsen we overal naartoe eigenlijk.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Vooral de oorlog in Oekraïne. Verder die nieuwslezeres in Rusland vandaag; die op Poetins hand is, wat ook niet anders kan natuurlijk. Verder in Delft de WOZ-waarde die bij mij flink is gestegen. Ik ga eventjes naar de gemeente bellen om te vragen wat er aan de hand is.

Wat heeft u vroeger gedaan?
Mijn laatste baan was bij het Ministerie van Volksgezondheid in het gehandicaptenbeleid.

Waar haalt u het meeste plezier uit in het leven?
Kinderen, kleinkinderen en het huis van mijn zoon in Frankrijk.