Julie op een bankje aan de Hippolytusbuurt.
Julie op een bankje aan de Hippolytusbuurt. Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in beeld: Julie (75)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Hippolytusbuurt?
Dit is de route die ik altijd loop naar het centrum en ik heb een dingetje dat ik wil kopen. Maar dat dingetje is alleen een aanleiding om mijn dagelijkse wandeling te maken.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Ik denk toch wel de markt, maar dan niet op marktdagen. Dus als het er niet zo druk is zeg maar. Wat ik verder erg mooi vind is dat straatje daar bij de Oude Kerk. Als je door dat poortje komt vanaf het Prinsenhof en zo langs de Oude Kerk dat straatje doorloopt. Dat vind ik toch wel heel mooi.

Bent u bekend in Delft en waarvan?
Zo langzamerhand wel, want ik woon hier nu bijna 50 jaar. Ik was docent aan de TU en ik ben in Delft ook nog docent NT2 geweest. Verder heb ik werk buiten Delft gedaan.

Wat zijn uw plannen voor komende week?
Gewoon leuk met mijn eigen projecten bezig zijn. Ik heb bijvoorbeeld een website waar ik mijn eigen cursussen aanbied. Verder geef ik ook online wat lessen nu. De cursussen zijn NT2 (Nederlands voor anderstaligen) en ik geef Russische les.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Ik volg natuurlijk wat er in Oekraïne gebeurt en wat er in Israël gebeurt. Dat volg ik wel elke dag zo’n beetje. Verder vind ik de projecten waar de studenten uit Delft mee bezig zijn altijd wel leuk om te volgen.

Wie zou u graag nog eens zien?
Eigenlijk niemand. Ik ken eigenlijk te veel leuke mensen. Je moet alleen een beetje verder kijken dan je neus lang is.