Felix Seegers op het Bastiaansplein.
Felix Seegers op het Bastiaansplein. Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in Beeld: Felix Seegers (76)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag op het Bastiaansplein?
Eventjes eruit. Thuis zitten is ook niet alles. Het is lekker weer, dus het kan wel. Mijn vrouw is boodschappen doen en ik zit hier even. Ze komt net terug zie ik.

Wat zijn uw hobby’s?
Ik heb in de elektrotechniek gewerkt. Ik heb een zoon die zo nu en dan iets elektrotechnisch vraagt aan mij om te maken. Dat doe ik dan voor hem. Mijn zoon werkt in het ontwerp van spoorwegen. Zo nu en dan vraagt hij of ik wat van oud materieel kan maken. Daar ben ik dan mee bezig. We zijn verder vaak in Drenthe.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
We gaan een weekje naar de Veluwe. Dat begint vrijdag. We gaan daar fietsen en wandelen. Mijn dochter komt ook met twee kleinkinderen voor een weekendje. We pakken vanaf daar ook weleens de bus naar Apeldoorn of Zutphen.

Wat vindt u van de renovatie van het Prinsenhof?
Diep treurig, want in het verleden was delft financieel aan de afgrond. Nu gaan ze zoveel geld stoppen in het Prinsenhof. Ik denk: probeer eerst eens een beetje uit die ellende te komen. Zijn er verder geen betere dingen die ze met dat geld kunnen doen? Kijk bijvoorbeeld eens naar hoe treurig de stoepen in Tanthof erbij liggen. Ik zeg: geef daar dan geld aan uit. Ik heb natuurlijk makkelijk praten vanaf hier, maar dit is mijn mening. Verder moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo’n band heb met Delft, al ben ik hier geboren en getogen.

Waar haalt u het meeste plezier uit?
Wij hebben een huisje in Drenthe en daar gaan we regelmatig naartoe. Dat is heerlijk.