Hugo en Kim bij de nieuwe bar van Hanno.
Hugo en Kim bij de nieuwe bar van Hanno.

Hemd van het Lijf: Kim en Hugo

Algemeen Hemd van het lijf

Kim en Hugo zijn ware ontdekkingsreizigers. Ze zijn al 15 jaar samen en brachten samen Groots Café Hanno tot stand.

Waarom hier op de foto?
We staan hier binnen bij Hanno. We zijn erg trots op hoe het er binnen uitziet, we hebben namelijk net de bar verbouwd. Binnen zie je ook het meest van wat écht Hanno is.

En wat is Hanno?
Hanno is een ontdekkingsreis. Aan alles wat je hier ziet, zit een persoonlijk verhaal verbonden. De stoelen en alle spullen in de kast hebben we zelf verzameld op reis, de kussentjes zijn zelf gemaakt, het bestek hebben we meegenomen uit India… We wilden van Hanno iets tijdloos en iets persoonlijks maken, en we hebben altijd heel veel gereisd. Op reis doen we het liefst zoveel mogelijk zoals de locals het doen en treden we graag buiten onze comfortzone. Maar ook hier in Nederland gaan we het liefst naar kleine authentieke eethuisjes. Naar een Surinaams restaurant waar je ook echt tussen Surinamers zit, bijvoorbeeld.

Hanno de ontdekkingsreiziger, dus?
Ja, maar het is ook een eerbetoon aan onze vaders, die allebei Johannes heetten. Alles aan Hanno heeft een persoonlijk verhaal. ‘Groots Café’ is de Nederlandse vertaling van Grand Café, omdat we van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat open zijn, maar het is ook een knipoog naar de omvang van het café en het wereldse van Hanno.

Hoe is Hanno ontstaan?
Ik (Hugo) heb bedrijfskunde gestudeerd en altijd in keukens gewerkt. En ik (Kim) heb de hotelschool gedaan en altijd in de horeca gewerkt. We hebben altijd de droom gehad om voor onszelf te beginnen. Toen dit pand op ons pad kwam, begonnen we het echt voor ons te zien. Mijn (Kim) vader heeft ons ook op dit spoor gebracht. Op 15 mei 2019, vijf jaar geleden, zijn we open gegaan. Dat het zo’n succes zou worden, met zoveel personeel, hadden we toen niet durven hopen.

Hoe groot is het team?
We zijn nu met een stuk of honderd, en we blijven het zelf ook nog altijd het leukst vinden om op de vloer te staan, zeker op de drukste momenten. Het is ook een heel leuk team. ‘s Zomers gaan we altijd met z’n allen kamperen.

Is eten altijd een passie geweest?
Ja, wij eten echt de raarste dingen!  Het liefst hebben we geen idee wat we bestellen en laten we ons verrassen. We zetten de menukaart van Hanno ook expres niet online.

Als wij burgemeester van Delft waren…
…zouden we zorgen voor minder afval op straat en minder auto’s in de stad. En alle elektriciteitskastjes mogen wel worden opgepimpt door kunstenaars.