V.l.n.r.: Ivo Polderman, Edoardo Marelli, Joshua Amato en Mees de Graaf.
(Foto: James Tomlinson)
V.l.n.r.: Ivo Polderman, Edoardo Marelli, Joshua Amato en Mees de Graaf. (Foto: James Tomlinson)

Hemd van het Lijf: Delft Challenge

Algemeen Hemd van het lijf

Delft Challenge is een zeilteam bestaande uit zeven studenten. Leden Paul en Mees vertellen ons over de uiteenlopende activiteiten van het team.

Vanwaar deze foto?
Deze foto is gemaakt op het Europees kampioenschap in Weymouth, Engeland, waar we met Delft Challenge de jeugdtitel hebben gewonnen.

Wat is Delft Challenge?
Delft Challenge is een studentenzeilteam. Het team bestaat al twintig jaar en heeft een eigen stichting. We zijn nu met zeven studenten: Edoardo Marelli, Ivo Polderman, Jules Ramuz, Joost Keizers, Etienne Fortun, en wijzelf: Mees de Graaf en Paul Sebregts.

Hoe lang zeilen jullie al?
Ik (Mees) begon op mijn zevende. Op m’n achttiende zat ik in het nationale team, en moest ik kiezen tussen fulltime zeilen en studeren. Ik heb gekozen voor studeren en kwam toen team Delft Challenge tegen. Ik (Paul) begon rond m’n zesde. Ik heb in het jeugdteam van een Duitse vereniging gezeten, maar wilde toen ik in Delft ging studeren wat fanatieker gaan zeilen. Sinds september zit ik bij het team. Het is een geweldige kans om naast je studie veel met zeilen bezig te zijn - zowel op het water als aan land.

Aan land?
We hebben een voorzitter, een penningmeester, iemand die verantwoordelijk is voor het materiaal, iemand die de zeiltrainingen en de kalender in de gaten houdt… We hebben zelfs een fotograaf. Daarnaast nog acquisitie, sponsoring en social media.

Hoe ziet komend seizoen er uit?
Je kunt onze activiteiten volgen op Instagram en op LinkedIn. De grootste wedstrijden die eraan komen op internationaal niveau zijn de Champions League - de kwalificatie en de finale - het Europees kampioenschap en de Corinthian World Championship. We zijn ook gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap in Mallorca, maar daar hebben we helaas geen budget meer voor. Zeilen is een dure sport.

Hoe financieren jullie dat?
Door onze sponsors komen we een heel eind. Die zijn we dan ook ontzettend dankbaar. Onze sponsors zijn momenteel de SOHAR Port and Freezone, IKI Marine, Novatug, Magic Marine, Business Savvy Teams, en Harken en Marlow. We zijn altijd op zoek naar nieuwe sponsors. Wij kunnen sponsors ook een hoop bieden, zoals het organiseren van zeildagen voor bedrijfsuitjes of zakenrelaties, het plaatsen van grote reclamestickers op onze boot, het plaatsen van posts over de bedrijven op Instagram en het koppelen van studenten aan bedrijven.

Als wij burgemeester van Delft waren…
…zouden we de trambaan bij de TU Delft eindelijk eens fatsoenlijk afmaken, en de hogesnelheidstreinen op Station Delft laten stoppen.