Afgelopen weekend stonden er weer genoeg wedstrijden op het programma in de regio. Wippolder speelde de kraker tegen FC Skills met 1-1 gelijk en Daley Uythof (foto) scoorde de 1-1. (Foto: Roel van Dorsten)
Afgelopen weekend stonden er weer genoeg wedstrijden op het programma in de regio. Wippolder speelde de kraker tegen FC Skills met 1-1 gelijk en Daley Uythof (foto) scoorde de 1-1. (Foto: Roel van Dorsten)

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend stonden er weer genoeg wedstrijden op het programma in de regio. Zo namen RKDEO en Den Hoorn het tegen elkaar op en kwamen DHC, Wippolder en Full Speed in actie.

Derby
In Nootdorp namen RKDEO en Den Hoorn het tegen elkaar op. De ploeg van trainer Wesley Epskamp won vorige week het uitduel tegen TAC’90, terwijl Den Hoorn op eigen veld met 1-2 verloor van Wippolder. Het was Den Hoorn dat na iets langer dan een kwartier op een 0-1 voorsprong kwam via Remo de Vroege. In de tweede helft ging RKDEO op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Na ongeveer een kwartier maakte Jazz Vermeer uit een hoekschop de 1-1. Na kansen op en neer eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

DHC
Het DHC van trainer Wim Baggerman speelde vorige week met 0-0 gelijk tegen Nieuwerkerk. In aanloop naar de uitwedstrijd tegen SC Monster kreeg de ploeg te maken met een aantal blessures en ook tijdens de wedstrijd vielen er spelers uit. Wel kwam DHC na 12 minuten op een 0-1 voorsprong via Quinten van Zweden. Heel lang kon de Delftse club niet genieten van de voorsprong, want na iets langer dan 20 minuten kwam Monster op 1-1. Na de rust kreeg DHC te maken met blessures van Brahim Karoumi en Quinten van ‘t Hoog, waarna Monster sterker werd. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg dan ook op een 2-1 voorsprong via Jesper Warbout. Dit gaven de Westlanders niet meer uit handen en daarom verloor DHC de twee wedstrijd in de competitie met 2-1.    

Wippolder
Voor Wippolder stond dit weekend de kraker tegen FC Skillz op het programma. De ploeg van trainer Mark Moen won vorige week de uitwedstrijd tegen Den Hoorn met 1-2 en wilde deze lijn natuurlijk doorzetten. Ook tegenstander FC Skillz won de eerste wedstrijd met 2-1 van Valken’68 en dus werd er een spannende wedstrijd verwacht. Die spanning zat er vanaf het begin al goed in en beide teams kregen kansen. Het was Skillz dat ongeveer halverwege de eerste helft de leiding nam via Mohamed Mohamedi. Na de rust ging Wippolder op jacht naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd kon Daley Uythof een hoge bal binnenlopen en zorgde hij voor de 1-1. Beide ploegen gingen daarna op jacht naar de winst, maar de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Full Speed
Voor Full Speed begon het seizoen met een 2-4 thuisnederlaag tegen KMD. De ploeg van trainer Frank Verhaar mocht dit weekend aantreden tegen het Haagse Wilhelmus. Al na tien minuten kreeg Wilhelmus een rode kaart en stond Full Speed met een man meer op het veld. Toch was het Wilhelmus dat via een penalty de score kon gaan openen, maar daar dacht doelman Reinder Pul anders over. Door zijn redding gingen beide ploegen de rust in met een 1-1 tussenstand. Na de rust trok Full Speed de wedstrijd met een man meer alsnog naar zich toe. Door doelpunten van Youri Kooijmans en George Thoen won de Delftse club met 0-2.

Overige uitslagen:
Nootdorp - TAC’90 1-2
VFC - Vitesse Delft 3-1
Hillegersberg - Oliveo 0-2
Concordia - Graaf W II VAC 3-2
Ariston’80 - HMSH 2-3
DSVP - DWO 3-1
Schipluiden - Blauw Zwart 2-3
DHL - Deltasport 1-2
SEP - MSV’71 3-1
DVC - Football Factory 1-3
DVV Delft - SVO Buytenpark 1-3