Dit weekend begon dan eindelijk de competitie (Foto: Koos Bommelé)
Dit weekend begon dan eindelijk de competitie (Foto: Koos Bommelé)

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend begon dan eindelijk de competitie voor de clubs uit de regio. Er stonden direct een aantal mooie wedstrijden op het programma, waaronder de derby tussen Den Hoorn en Wippolder.

Derby
Het Delftse Wippolder ging zaterdag op bezoek bij Den Hoorn. De ploeg van trainer Mark Moen draaide vorig seizoen een uitstekend seizoen en wilde deze vorm natuurlijk graag doorzetten. Aan de kant van Den Hoorn hopen ze juist op een beter seizoen dan vorig jaar, toen ternauwernood degradatie werd ontlopen. Na een spannend eerste half uur, met kansen over en weer, leken beide ploegen met 0-0 de rust in te gaan. Toch was het Wippolder dat vlak voor rust via Quinten Hellemons op voorsprong kwam. In de tweede helft drong Den Hoorn aan, maar was het Wippolder dat op 0-2 kwam via Daley Uythof. Vijf minuten voor het einde maakte Den Hoorn nog de 1-2, maar verder kwamen ze niet. Zo won Wippolder met 1-2 en bleef Den Hoorn met lege handen achter.

RKDEO
Het gepromoveerde RKDEO mocht het seizoen beginnen met een uitwedstrijd tegen TAC’90 uit Den Haag. Omdat deze ploeg vorig seizoen actief was in de zondag eerste klasse, werd de wedstrijd op zondag gespeeld. In de openingsfase toonde de ploeg van Wesley Epskamp geen angst en kwam het na ongeveer 20 minuten zelfs op voorsprong via Daniël Prieto. Na de rust ging TAC’90 op zoek naar de gelijkmaker, maar was het RKDEO dat op 0-2 kwam via een doelpunt van Sven van Noppen. Hierna kwam TAC’90 uit een strafschop nog terug tot 1-2, maar verder dan dat kwam de Haagse ploeg niet. Hierdoor pakten de Nootdorpers de eerste drie punten van het nieuwe seizoen.

DHC
Voor DHC begon het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk. Het was gezellig druk aan de Brasserskade en veel mensen waren benieuwd naar het vernieuwde DHC. In de eerste helft kwamen beide teams niet tot scoren. Na de rust waren er kansen over en weer, maar werd er wederom niet gescoord. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

Vitesse Delft
Voor het Vitesse Delft van trainer Ronald Hes begon het seizoen met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Verburch. Vanwege problemen met het veld moest er worden uitgeweken naar het kunstgras. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht in de eerste helft, wat resulteerde in een 0-0 ruststand. Na de rust ging het eigenlijk zo door, maar ongeveer een kwartier voor tijd zorgde Sjoerd van der Kolk voor de bevrijdende 1-0 voor de thuisploeg. Vlak voor tijd werd het voor Vitesse Delft nog mooier, toen Duncan Sjerp een strafschop mocht nemen. Hij bepaalde de eindstand op 2-0 in het voordeel van Vitesse Delft.

Overige uitslagen:
Forum Sport - Nootdorp 3-0
Oliveo - Sportclub Monster 6-2
Full Speed - KMD 2-4
DWO - Concordia 0-1
Duindorp - Ariston’80 5-1
HMSH - DSVP 2-1
Laakkwartier - Schipluiden 2-0
Quintus - DHL 8-1
SEV - SEP 3-0
SJC - DVC 7-2
Bernardus - Delft 4-0