Het RKDEO van trainer Wesley Epskamp won de oefenwedstrijd tegen SC Monster met 4-2. (Foto: Roel van Dorsten)
Het RKDEO van trainer Wesley Epskamp won de oefenwedstrijd tegen SC Monster met 4-2. (Foto: Roel van Dorsten)

Terugblik oefenwedstrijden afgelopen weekend

Algemeen

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is inmiddels in volle gang en de eerste oefenwedstrijden zijn inmiddels gespeeld. Dit weekend stonden er meerdere oefenwedstrijden op het programma voor de clubs uit de regio. Onder andere RKDEO, Wippolder en DHC kwamen in actie.  

RKDEO
Het RKDEO van trainer Wesley Epskamp promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de eerste klasse. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg een oefenwedstrijd tegen Sportclub Monster, dat vorig seizoen overtuigend kampioen werd in de derde klasse. De voetbalmiddag begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van RKDEO-clubicoon Hans van Kippersluis. Na deze minuut stilte begon de wedstrijd, waarin RKDEO goed begon. Binnen 5 minuten stond de 1-0 al op het scorebord via een doelpunt van Andy Sarpong. Hierna bleef het eventjes rustig, maar nog voor de rust vielen er nog twee doelpunten. Via Jazz Vermeer en Tommy Simonis gingen beide ploegen rusten met een 3-0 tussenstand. Na de rust kreeg RKDEO al snel een penalty, die gestopt werd door de doelman van Monster. Uiteindelijk viel alsnog de 4-0 via een doelpunt van Dylan Boapeah. Ondanks de grote achterstand wist Monster in de slotfase toch nog twee keer te scoren via Kirill Slutsky en Vince Franken. Zo werd de eindstand bepaalt op 4-2 in het voordeel van RKDEO.

Wippolder
Het Wippolder van trainer Mark Moen kende vorig seizoen een sterk seizoen, waarin in de nacompetitie uiteindelijk verloren werd van RVVH uit Ridderkerk. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg een oefenwedstrijd tegen VFC uit Vlaardingen. Door een grote groep spelers te verzamelen, zorgde Moen ervoor dat er veel gewisseld kon worden. Op een zonnig sportpark Pauwmolen was het Wippolder dat goed aan de wedstrijd begon, zonder echt grote kansen te creëren. Ondanks dat er geen grote kansen werden gecreëerd opende Wippolder wel de score. Uit een hoekschop maakte Jasper Tettero de 1-0. Nog voor de rust kwam VFC op gelijke hoogte door een doelpunt van Robbert Bot. Na de rust waren er een aantal andere gezichten te zien op het veld en kregen beide teams kansen. Toch was het de ploeg van Mark Moen die de wedstrijd alsnog naar zich toe trok. Een doelpunt van Tyler van Baalen bepaalde de eindstand op 2-1.

DHC
Het vernieuwde DHC mocht dit weekend aantreden voor hun tweede wedstrijd tijdens het IM Leen van Mastrigt-toernooi van PGS/Vogel. De eerste wedstrijd verloor de Delftse club met 3-2 van GDA. Afgelopen zaterdag was de organiserende thuisclub de tegenstander. In de eerste helft was DHC duidelijk de betere ploeg en dat resulteerde in een voorsprong. Na ongeveer een half uur werd Giovalli Serbony bereikt, die de bal beheerst binnen schoot. PGS/Vogel hield stand en daarom ging DHC de rust in met een 1-0 voorsprong. Na de rust had DHC het een stuk lastiger met de thuisploeg. Na een sterk eerste kwartier kwam PGS/Vogel uit een hoekschop op gelijke hoogte. De thuisclub pakte hierna door en uit een vrije trap werd het zelfs 2-1. Na dit doelpunt ging DHC op jacht naar de gelijkmaker, die uiteindelijk ook viel door een doelpunt van Le-Shawn Lisse. Door dit doelpunt eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Overige uitslagen
TAC’90 - Nootdorp 3-1
DVO’32 - Schipluiden 0-3
Alphia - Concordia 1-2
MSV’71 - DHL 3-2
Blauw-Zwart - SEP 0-1
Den Hoorn - Vitesse Delft 2-0
Oliveo - ONA 5-0