Het RKDEO van Wesley Epskamp staat door een overwinning op Spartaan'20 in de finale van de nacompetitie. (foto: Roel van Dorsten )
Het RKDEO van Wesley Epskamp staat door een overwinning op Spartaan'20 in de finale van de nacompetitie. (foto: Roel van Dorsten )

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Dit weekend ging de nacompetitie verder met een aantal spannende wedstrijden. Voor sommige ploegen viel de beslissing, sommige mogen nog één keer aan de bak. In de regio kwamen Wippolder, RKDEO en Den Hoorn in actie.

Voor Wippolder stond er in de derde ronde van de nacompetitie een uitwedstrijd tegen RVVH uit Ridderkerk op het programma. Na de 3-2 overwinning van vorige week op WNC begon de ploeg van Mark Moen ook zaterdag goed aan de wedstrijd. Door een doelpunt van Daley Uythof kwam Wippolder na ongeveer 10 minuten op een 0-1 voorsprong. Vlak voor rust werd RVVH in het zadel geholpen, omdat de scheidsrechter een rode kaart gaf aan Quinten Hellemons. Hierdoor moest Wippolder in de tweede helft met 10 man verder, maar ondanks dat kwamen de Delftenaren op 0-2 door een doelpunt van Lorenzo Dijksman. Na wat omzettingen van de thuisploeg kwam RVVH al snel na de 0-2 op 1-2 en binnen 10 minuten stond ook de gelijkmaker op het scorebord. Iedereen dacht al aan een verlenging, maar vlak voor tijd was het toch RVVH dat de 3-2 maakte. Na dit doelpunt kwam er in blessuretijd nog een penalty voor de thuisploeg, waardoor Wippolder uiteindelijk met 4-2 verloor in Ridderkerk. Voor Wippolder zal dit mooie seizoen nog feestend worden afgesloten, waarna de ploeg in augustus weer begint met de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Voor RKDEO begon zaterdag de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Spartaan’20. De bezoekers uit Rotterdam speelde, in tegenstelling tot RKDEO, niet voor promotie maar voor lijfsbehoud in de eerste klasse. De Nootdorpers kwamen al snel op een 0-2 achterstand, waarna ze via Irian Boeschoten ook weer snel op 1-2 kwamen. Helaas voor RKDEO was het Spartaan’20 dat op 1-3 kwam na een foutje achterin. Toch kon de ploeg van Wesley Epskamp (foto) nog voor rust op 2-3 komen via Tommy Simonis. Na deze doelpuntrijke eerste helft ging RKDEO in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Via een doelpunt van invaller Hozan Hussaini kwam die gelijkmaker er ook en gingen beide ploegen de verlenging in. In de verlenging kregen beide ploegen nog wel wat kansen, maar werd er niet meer gescoord. Na een zinderende strafschoppenserie kwam RKDEO uiteindelijk als winnaar uit de strijd, waardoor zij zich plaatsen voor de finale van de nacompetitie! Zaterdag 17 juni nemen ze het op tegen HVV voor een plekje in de eerste klasse.

Voor Den Hoorn ging de strijd tegen degradatie zaterdag verder met een uitwedstrijd tegen Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel. Net als vorige week tegen VVGZ kwam de ploeg van Oscar Laguna Burgos weer op achterstand. Na de 1-0 achterstand in de rust, kwam Spirit na rust zelfs op 2-0. Den Hoorn bleef gelukkig heel rustig en kwam via Robin Zwartjes en Nuno Laguna Burgos op 2-2. Na deze gelijkmaker liep Den Hoorn eenvoudig uit naar een 2-5 overwinning. Door deze overwinning mogen ze zich gaan opmaken voor de finale tegen Nieuwerkerk. Bij een overwinning verzekerd Den Hoorn zich van nog een jaar eerste klasse.