Afbeelding

Huis te koop: Raamstraat 112, Delft

onroerend goed

Editie: Week 41, Jaargang 20 |

DELFT – Zeven jaar geleden is Johannes de Bie in deze sfeervolle woning in het Westerkwartier komen wonen. Het huis uit 1934 staat in een geliefde buurt vlakbij het centrum. “Ik was er meteen verliefd op”, zegt hij. “Ik wilde graag in een levendige buurt gaan wonen en dat is het Westerkwartier zeker. Een nieuwe liefde brengt mij nu naar Gouda. De liefde gooit dus op een leuke manier roet in het eten.”

Deze woning in het Westerkwartier was wel verouderd en daarom heeft Johannes er meteen een hoop aan laten doen. De ruwbouw heeft hij door professionals laten doen en de rest heeft hij allemaal zelf gedaan. “Er is bijvoorbeeld een aanbouw aan de woonkamer gemaakt”, zegt hij. “Hierdoor is de woonkamer een stuk groter en kon de keuken naar de voorkant worden verplaatst. Zo kon er aan de achterkant ook een heel ruime berging worden gemaakt.”

De woonkamer is 7.50 bij 4.10 meter en staat in open verbinding met de keuken aan de voorzijde. Die is 3.49 bij 2.01 meter en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. “De keuken is helemaal nieuw ingericht”, zegt Johannes. “Ik hou heel erg van koken en daarom neemt de grote keuken in het huis een belangrijke plaats in.”

De woonkamer biedt aan de achterzijde toegang tot de berging, die 4.40 bij 2.20 meter is. Via de berging kom je op de plaats, die op het noordwesten gelegen is. Er is een (afgesloten) achterom. “De plaats is niet zo groot en daarom heb ik op de eerste verdieping een groot dakterras”, zegt hij. “Dat deel ik samen met de buren. Dat is een goede greep geweest, want daar kunnen we zomers heerlijk buiten eten.”

Op de eerste verdieping is er een grote open ruimte, die Johannes voor een deel als slaapkamer en voor een deel als werkruimte ingericht heeft. De totale oppervlakte is 20 vierkante meter. De ruimte is voorzien van een dakkapel. “Het is eenvoudig om de ruimte weer op te splitsen in twee kamers”, zegt hij. “Ik heb aan de achterkant openslaande deuren naar het dakterras gemaakt.”

Het zonnige dakterras op het noordwesten is in totaal 22 vierkante meter groot. Toen hij hier kwam wonen, was er helemaal nog geen badkamer. Die heeft hij ook helemaal aan laten leggen. Het is een moderne badkamer van 3.10 bij 1.92 meter, voorzien van een douche en een wastafel. Ook is hier de aansluiting voor de wasmachine. “Verder is er nog een zolder, te bereiken met een vlizotrap”, zegt Johannes. “Het is mogelijk door middel van een dakopbouw een volwaardige tweede verdieping te maken.”

Er is een extra plattegrond beschikbaar waar de mogelijkheden hiervoor, inclusief vaste trap, te zien zijn. De huidige zolder is volledig bevloerd, heeft een Velux-dakvenster en hier is ook de opstelplaats voor de CV-combiketel (Vaillant, bouwjaar 2005). De woning is overal voorzien van dubbel glas, het gehele dak is geïsoleerd, de meterkast en de bedrading zijn in 2005 vernieuwd. Het buitenschilderwerk is gedaan in 2012. Het Westerkwartier kenmerkt zich door een gunstige ligging ten opzichte van winkels, scholen en is op loopafstand van de bus- en tramhalte, het openbaar vervoer en de uitvalswegen.

De vraagprijs voor deze woning is € 209.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 2125288 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12