Afbeelding

Huis te koop: Hof van Azuur 20, Delft

onroerend goed

Editie: Week 39, Jaargang 20 |

DELFT – Olaf Janssen en Miranda Boekee zijn zeventien jaar geleden in dit royale herenhuis komen wonen. Ze kwamen uit de binnenstad en hadden kleine kinderen, die inmiddels twintig en zeventien jaar zijn. Omdat ze destijds meer ruimte nodig hadden, kozen ze voor dit huis. “Het is geen standaard huis, in alle opzichten”, zegt Olaf. “Je hebt er alle ruimte en dit huis met een speelse indeling heeft ons eigenlijk nooit verveeld.”

Ze hebben nu toch besloten te gaan verhuizen. Weer gaan ze in een apart huis wonen, want ze laten een waterwoning bouwen. “Het drijvende huis komt in het water hier 300 meter verderop te liggen”, zegt Miranda. “Deze buurt is ons namelijk ook heel goed bevallen.”

Olaf en Miranda werken allebei aan huis. Miranda heeft de inpandige garage in het souterrain helemaal als praktijkruimte ingericht en Olaf heeft boven zijn werkruimte. “We willen aan huis blijven werken”, zegt Olaf. “Ik wil mijn klanten voortaan aan huis kunnen ontvangen en Miranda wil ook een wat grotere praktijkruimte. Daarom gaan we ondanks het leuke wonen nu toch verhuizen.”

Dit herenhuis is een zogenaamde split-level-woning. De woonkamer van 5.15 bij 6.20 meter is lager gelegen dan de eetkeuken van 2.90 bij 5.20 meter. Het hoge plafond van 3.75 meter geeft een heel ruimtelijk effect. De woonkamer is met de open haard heel sfeervol. De kamer heeft een granieten vloer met vloerverwarming. Via een kleine trap kom je in de eetkeuken, waar je een vrij uitzicht hebt over een speelplein en het Hof van Delft park. De keuken heeft een L-opstelling en is voorzien van een kookeiland met een gaskookplaat, een afzuigkap-recirculatie-systeem, een koelkast, een vriezer en een vaatwasser. “Tegenwoordig is het een trend om het binnenleven naar buiten te verplaatsen”, zegt Olaf. “Wij zijn daarin een beetje voorloper geweest, want dat doen we al jaren. Via de schuifpui in de woonkamer kom je in de tuinkamer, met dezelfde granieten vloer als in de woonkamer.”

Door de aangebouwde overkapte tuinkamer is het mogelijk om al in het vroege voorjaar buiten te zitten. Olaf en Miranda hebben hier een haardje gemaakt, waardoor ze eigenlijk het hele jaar door in de tuinkamer kunnen zitten. Inclusief deze aangebouwde tuinkamer is de tuin ongeveer 20 meter diep, fraai aangelegd met een vijverpartij en een steiger aan het water. De tuin is gelegen op het westen. “Een unieke grootte voor Delftse begrippen”, aldus Olaf.

De eerste verdieping is te bereiken via een trap in de keuken. Op deze verdieping zijn drie slaapkamers van respectievelijk 5.15 bij 3.50 meter, 2.20 bij 5.20 meter en 2.85 bij 4.20 meter. Er is een moderne luxe, geheel betegelde badkamer met een dakkoepel. De badkamer is voorzien van een ligbad, een breed wastafelmeubel met een dubbele wastafel, een luxe doucheruimte voorzien van regendouche, een inbouwkraan en muurverwarming. Hier is ook de aansluiting voor de wasmachine en droger. “We hebben de badkamer recentelijk helemaal laten vernieuwen”, zegt Miranda. “De doucheruimte is trouwens voorbewerkt voor een stoomcabine.”

Op de tweede verdieping, met een afgesloten trappenhuis, is één royale slaapkamer van 3.30 bij 7.00 meter met toegang tot een terras. Het huis staat in een gezellige, kindvriendelijke buurt met uitsluitend bestemmingsverkeer. Een winkelcentrum, scholen, het park, sportvelden en het openbaar vervoer zijn binnen handbereik. Het centrum is op vijf minuten fietsafstand.

Er zijn veel mensen die naar een groter huis willen verhuizen, maar de stap niet durven te zetten omdat zij eerst hun huis willen verkopen. Maar dan wacht iedereen op iedereen. Om dit te doorbreken dit unieke aanbod: woont u in Delft of directe omgeving? De verkoper ruilt uw huidige huis na taxatie in. Vraag naar de voorwaarden.

De vraagprijs voor deze woning is 489.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning?
Voor meer informatie: Hoebée De Roo Makelaars, (015) 2129988 of www.hoebeederoo.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12