Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Leerdam Makelaardij

wonen

DEN HOORN- John van den Assem (63) en Astrid Klok (62) doen het eigenlijk net andersom dan anderen van hun leeftijd in het algemeen doen. Het stel gaat van kleiner groter wonen, waar de meesten van hun leeftijd juist kiezen voor wat minder leefruimte nu ze met z’n tweeën zijn. “We zijn nu nog aan het werk en dus weinig thuis, maar als we straks met pensioen zijn hebben we meer ruimte nodig. Daarom wilden we wat landelijker en ruimer gaan wonen”, verklaart het stel hun keuze voor een eengezinswoning in Oudenhoorn op het eiland Voorne.

Tuin paradepaardje
Aan hun prettige appartement met eigen ingang aan de Voorhaven ligt hun verhuizing dus geenszins. Al ruim acht jaar wonen John en Astrid hier met veel plezier. Hun woongenot wordt vooral veroorzaakt door hun prachtige zonnige tuin op het zuidwesten. “Alle credits hiervoor gaan naar Astrid”, haast John zich te zeggen. “Zij is van de plantjes en de bomen”. En het resultaat mag er zijn. “Het is een extra aanvulling op het appartement”, zo zegt Astrid. “Als je de schuifpui opendoet, is het een verlenging van de woonkamer”.  

Alles bij de hand
Hun keus viel destijds op deze woning juist ook vanwege de wens van een huis met een ruin. Maar ook andere zaken speelden mee. Astrid: “Alles is gelijkvloers in huis. Het wonen in het dorp sprak ons erg aan. Het centrum op loopafstand en het centrum van Delft op tien minuten fietsen, zorgen ervoor dat je alle faciliteiten bij de hand hebt. Ook de nabijheid van de uitvalswegen A4 en A13 is gunstig”.

Instap klaar
In de buurt is het prettig en rustig wonen. Er is een goed contact met de buren, en parkeren is gratis en er is voldoende ruimte daarvoor aanwezig. Ook binnen de muren is het goed toeven. De woning is goed geïsoleerd (Energielabel B). “De buitenwanden en vloer hebben isolatie en er is dubbele beglazing””, aldus John. Op de vloeren ligt laminaat, wat makkelijk is in het onderhoud. Het stamt uit 2014, toen het stel het appartement betrok. Ook kwamen er toen een nieuwe keuken en nieuwe badkamer met elektrische vloerverwarming en toilet in. Het tweede toilet werd omgetoverd tot wasruimte met wasmachine en droger. En in de tweede slaapkamer werd een diepe extra kast gerealiseerd, waarin ook de cv ketel bevestigd is. In 2018 kwam er een schuifpui in de woonkamer, zodat deze één geheel werd met de prachtige tuin. “Wij zijn de enigen in de buurt die iets dergelijks gedaan hebben”, zegt John. In de woonkamer bevindt zich verder een sfeerhaard. Door de moderne afwerking en dito keuken en badkamer is de woning in principe instap klaar.

Prettig gewoond
John en Astrid kijken uit naar de nieuwe fase in Oudenhoorn, waar ze dichtbij hun dochter gaan wonen. “Als we over twee, drie jaar stoppen met werken en niet meer afhankelijk zijn van de Randstad, is het daar goed toeven. Maar we hebben met heel veel plezier in Den Hoorn gewoond!”

Voorhaven 24, Den Hoorn
Vraagprijs is: 335.000 k.k.
Woonoppervlak is: 63m2
Van Leerdam Makelaardij
Fluitekruid 64
2635 KT Den Hoorn
015-2573898
www.vanleerdammakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!