Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Leerdam Makelaardij

Algemeen

DELFT- Voor Daniël en Suzanne was deze tussenwoning aan de Buitenwatersloot hun eerste eigen huis nadat ze tijdens hun studie aan de TU apart op een studentenkamer hadden gewoond. Nu de studies zijn afgerond en het werkzame leven is begonnen, hebben ze een huis gekocht in Vleuten, waar ze dichter bij familie, vrienden en werk zullen wonen. 

Aan hun huidige woning ligt het vertrek dus niet, aldus Daniël. “We hebben heel fijn gewoond op deze sprookjesachtige plek aan het water. Het is een leuk huis met twee verdiepingen, een tuin en een dakterras, dat prima geschikt is voor twee personen met eventueel een kindje erbij. Nu Suzanne in Utrecht werkt en wij onze sociale contacten in het midden van het land hebben, is het handiger om ons daar te vestigen. Ik ben overigens wel de klos straks met mijn werk in Rotterdam”.

Ingrijpend verbouwd
Het stel heeft de woning tot een mooie mengeling van klassiek en modern gemaakt. Tegenover de klassieke, warme uitstraling van de woonkamer met parket op de vloer en houten balken tegen het hoge plafond, staan een moderne badkamer en dito toilet. Deze verbouwing had wel de nodige voeten in de aarde. Daniël: “Toen we het huis vier jaar geleden kochten zat de verouderde badruimte vast aan de keuken. We hebben toen besloten op de bovenverdieping de inbouwkasten door te breken en het leidingwerk te verleggen om daar een badkamer te realiseren. Het was een flinke verbouwing, maar we zijn heel blij met de douche boven. Ook de toiletruimte is opnieuw betegeld en de cv-ketel verplaatst van de keuken naar de vliering. Verder hebben we veel glas vervangen, zodat er nu volledige dubbele beglazing is”.  

Dakterras in ere hersteld
Maar daar bleef het niet bij, want ook buiten werd er nog aangepakt. “We hebben het dakterras teruggelegd”, aldus Daniël. “Toen wij hier kwamen wonen was het een plat dak. Er was ooit wel een terras geweest, omdat daar bij de dakkapel, die in 2000 is gezet, een mogelijkheid voor was. Wij hebben er met composiet planken en een op maat gemaakt hekwerk eromheen weer een mooi dakterras van gemaakt. Het ligt op het zuiden en als je wilt kun je er de hele dag in de zon zitten”.

Voor het stallen van de auto is een parkeervergunning C nodig. Dit is voor de eigen auto, plus een tweede of derde kenteken. Daarnaast is een bezoekersvergunning verkrijgbaar. Deze is te koop in batches van 200 uur, tot maximaal 600 bezoekersuren per jaar.  

Hechte buurt
Daniël roemt de buurt om zijn hechte gemeenschap. “Je ziet bijvoorbeeld aan een initiatief als het jaarlijkse Buitenwaterslootfeest dat mensen erg hecht zijn met elkaar en hun straat waarderen. Dat merk je bijvoorbeeld ook aan de bankjes overal, die ook weer gezellige ontmoetingsplekken worden”.

De ligging ten opzichte van faciliteiten is tevens gunstig aldus de bewoner. “Het station is vlakbij, evenals een school en een Spar en horeca. En dat we nu vrolijk de stad in kunnen wandelen zullen we wel missen”. 

Gemoderniseerd klassiek grachtenpand in hechte buurt

Buitenwatersloot 201, Delft
Vraagprijs is: 349.000 k.k.
Woonoppervlak is: 60m2
Van Leerdam Makelaardij
Fluitekruid 64
2635 KT Den Hoorn
015-2573898
www.vanleerdammakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!