Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Leerdam Makelaardij

  wonen

DELFT- “Een fantastisch plekje”. Zo omschrijft Kristian Lüschen zijn op grote hoogte gelegen appartement in de wijk Voorhof, dat hij samen met zijn vriendin Marina Boersma bewoont. “Op de dag dat we gaan tekenen voor ons nieuwe huis in Den Hoorn op de kop af vier jaar”.

De twee, die elkaar al op het HBO ontmoetten, zijn klaar met hun opleidingen en inmiddels beiden aan het werk. De wens om groter te gaan wonen heeft volgens Kristian een aantal redenen. “Met het oog op kinderen, die er hopelijk gaan komen, en mijn hobby. Ik maak met behulp van een kettingzaag dingen uit boomstammen. Daar heb je ook ruimte voor nodig”. 

Keurig onderhouden flat
Aan de galerijwoning op de zevende verdieping ligt het geenszins, aldus de bewoner. “We hebben hier met enorm veel plezier gewoond. De stad bevalt goed en de ligging is perfect. Je zit binnen vijf minuten op de A13 en de A4 en je hebt niet met vervelende knelpunten te maken. Met faciliteiten is het prima gesteld. Winkelcentrum De Hoven ligt op loopafstand. Er zijn vier supermarkten op vijf minuten lopen en het is hooguit zeven minuten fietsen naar het centrum. De flat ziet er super netjes uit. Er is een geweldige huismeester, die vijf dagen per week aanwezig is en verstand van zaken heeft. Als er iets is stuur je hem een appje, en het probleem wordt meteen aangepakt. Dat is heel veel waard, want de flat wordt zodoende goed onderhouden. Neem bijvoorbeeld de berging. Ik word altijd zo somber in zo’n donkere gang, maar 2 1/2 jaar geleden zijn de muren tot 1.20 meter hoog geschilderd in vrolijke kleuren. Ik word er hartstikke vrolijk van telkens als ik daar loop. Ook de buitenboel is onlangs helemaal geverfd”.  

Simpele klimaatbeheersing
En dan is er natuurlijk het appartement zelf. “Om te beginnen hebben we hele fijne buren”, aldus Kristian. “Aan de ene kant een super lief echtpaar dat er al zo’n veertig jaar woont en aan de andere kant twee studenten, super prettige mensen. We wonen op de zevende verdieping, net boven de boomgrens, dus je kijkt overal heen. Een voordeel is, dat we afgelopen winter de verwarming maar een paar keer aan hebben gehad. In de winter als de zon laag staat, valt deze de hele huiskamer binnen. Zo profiteer je van die warmte. Aan de achterzijde, de zuidkant, loopt over de gehele breedte een balkon. Die strook houdt in de zomer juist de zon bijna helemaal uit je huis. Als je het (elektrische) zonnescherm uit hebt staan zelfs volledig. Deze combi zorgt voor een heel makkelijke klimaathuishouding. Hier komt bij dat het appartement omgeven is door andere appartementen, voor en achter dubbel glas zit en je profiteert van de warme buizen van de blok verwarming”. Kristian heeft stopcontacten gemaakt in de slaapkamers en op het balkon. Parkeren bij de flat is gratis en volgens de bewoner is er altijd voldoende ruimte.

Het stel heeft eigenlijk verder nog maar één wens. “Dat de nieuwe bewoners van dit fantastische appartement er met net zoveel plezier in wonen als dat wij gedaan hebben”.  

Bosboom-Toussaintplein 152
Vraagprijs is: 259.000 k.k.
Woonoppervlak is: 65m2
Van Leerdam Makelaardij
Fluitekruid 64
2635 KT Den Hoorn
015-2573898
www.vanleerdammakelaardij.nl

Rianne Dekker
Meer berichten
 
CustomHtml_1