Foto: JANNA ROOZEKRANS

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Leerdam Makelaardij

DEN HOORN - “Met pijn in het hart, maar ook met een realistische blik”. Zo omschrijft Niek Wolve (68) de volgende stap in het leven van hem en zijn vrouw Wilma (65). Het stel gaat, na 41 jaar met heel veel plezier aan het Prinsessenpad te hebben gewoond, verhuizen naar een appartement. Iets eerder dan verwacht, maar het zou er toch van gekomen zijn om kleiner te gaan wonen.

Lifetime
In 1981 trokken Niek en Wilma vanuit hun flatje op 11 hoog in de Poptahof naar deze woning. Kinderen werden er geboren, en inmiddels is er ook een kleinkind. “We hebben hier een heel leven achter ons liggen”, aldus Niek. De bewoner zegt hier in de ruim vier decennia fantastisch te hebben gewoond. “Het is allereerst een hele fijne buurt. De kinderen staken de stoep over en waren op school. In de wijk is het eenrichtingsverkeer en voor het huis is alleen een voetpad, dus geen zicht op overburen. Verder waren we heel blij met de zeer ruime tuin (ongeveer tachtig vierkante meter) en de ligging ten opzichte van de zon, die er de hele dag in schijnt. Het is zo’n tuin waar je kunt kiezen voor zon of schaduw. Er staat namelijk een prachtige berk, die zorgt voor schaduw en afscheiding. In 1990 hebben we een aanbouw aan de zijkant laten plaatsen, en daarna was de tuin nog groot genoeg”.

Puur praktisch
Dat het stel verhuist, heeft dus geenszins met deze woning te maken. Niek: “Dit heeft een puur praktische reden. We zouden sowieso een keer kleiner gaan wonen, maar dit is in een stroomversnelling geraakt doordat mijn schoonmoeder overleed. Mijn vrouw zorgde dagelijks voor haar en zei toen al: “In dit appartement zou ik wel oud willen worden”. Na het overlijden konden wij het appartement kopen, en hadden het plan om het eerst vijf tot tien jaar te verhuren alvorens er zelf in te trekken. Maar mijn vrouw was zo enthousiast over de plannen, ook omdat het heel dichtbij haar naaiatelier ligt, dat we na twee jaar al hebben besloten te gaan verbouwen en erin te trekken”.

Degelijk
De bewoner geeft aan dat het huis in een goede, degelijke staat verkeert. In de loop der jaren is er het één en ander aangepakt. “De badkamer hebben wij als laatste aangepakt, maar alles is jaren geleden gedaan. Zoals al gezegd de uitbouw aan de zijkant van het huis. En in 2018 zijn er tien zonnepanelen op het dak geplaatst. De zolder is hoog genoeg, de kinderen hebben er geslapen, en er zit een groot dakraam in. Beneden ligt mooi eiken parket”.

Veel overnemen
Niek beseft echter terdege, dat de eventuele nieuwe bewoners zich het huis eigen gaan maken door er hun eigen invulling aan te geven. “Ik laat veel achter in het huis. Maar ik snap ook als men het helemaal gaat aanpakken en er bijvoorbeeld een dakkapel op laat zetten of er een nieuwe keuken of nieuwe vloer in laat aanbrengen. Ik hoop gewoon dat als er een gezin in komt, dit net zoveel plezier van dit huis gaat hebben als wij hebben gehad”.

Prinsessenpad 22, Den Hoorn
Vraagprijs is: 495.000 k.k.
Woonoppervlak is: 104m2
Van Leerdam Makelaardij
Fluitekruid 64
2635 KT Den Hoorn
015-2573898
www.vanleerdammakelaardij.nl

Rianne Dekker
Meer berichten
 
CustomHtml_1