Huis te koop: Kloosterkade 226, Delft

  wonen

Editie: Week 37, Jaargang 22 |

DELFT – Rosalie van Drunen woont nu bijna twee jaar samen met Mike van Rutten in deze leuke en strak afgewerkte bovenwoning in de wijk Wippolder, vlak bij het centrum van Delft. De woning met bouwjaar 1928 staat in een sfeervol stukje van de straat, waar het nog steeds gratis parkeren is. Er is geen verkeer dat vlak langs de deur rijdt. “We gaan nu wel verhuizen, maar willen wel in de Wippolder blijven wonen”, vertelt Rosalie.

Na twee jaar samenwonen zijn Rosalie en Mike toe aan iets groters. Ze willen graag naar een ééngezinswoning verhuizen, want dan hebben ze ook de beschikking over een tuintje. Maar de afgelopen jaren hebben ze hier erg naar hun zin gewoond. “Deze bovenwoning was eerst in gebruik als studentenwoning”, weet ze te vertellen. “Daardoor heeft de woning een aparte indeling. De vorige bewoner heeft er wel een heel luxe appartement van gemaakt. Het is leuk dat je nog veel kenmerken van vroeger ziet, zoals ornamenten op verschillende plaatsen in het huis en een erker.”
De woning bevindt zich op de eerste verdieping. Met behulp van de videofoon-installatie kun je makkelijk zien wie er beneden voor de deur staat. Wel zo makkelijk, vindt Rosalie. In het hele huis zijn in de plafonds inbouwspots aangebracht. De gang, keuken, woonkamer en eetkamer zijn voorzien van een fraaie laminaatvloer. Alle wanden zijn zeer strak en in neutrale kleurstelling afgewerkt. De CV-combiketel (Remeha Avanta C4, uit 2007) hangt in een keurige kast boven de trap. De sfeervolle woonkamer is 3.45 bij 4.45 meter en heeft een erker met een leuk uitzicht op de straat en de verderop gelegen rotonde. Er is een doorloop naar de naastgelegen eetkamer. “In de kamer staat een mooie elektrische sfeerhaard”, vertelt Rosalie. “Die maakt de kamer heel gezellig en knus.”
De geheel betegelde badkamer is aan de voorzijde van de woning en meet 2.09 bij 2.17 meter, voorzien van een douchecabine, een wastafel, de aansluiting voor de wasmachine, de opstelplaats voor de droger en de handdoekradiator. Er is een separaat toilet.
Aan de achterzijde van de woning is een grote slaapkamer van 2.97 bij 4.55 meter. Hier is in feite zo’n zelfde indeling als voor. Ook weer een aparte ruimte, via een doorloop te bereiken, waar Rosalie en Mike een ‘inloopkast’ met vaste en losse kasten van hebben gemaakt. “Helemaal luxe is het hoekbad in deze ruimte”, zegt ze. “Je kunt zo vanuit bed het bad in gaan.”
De keuken is een verhaal apart. Deze ruimte aan de achterzijde van de woning hebben Rosalie en Mike namelijk laten ophogen. De vorige bewoner had al een prachtige keuken aan laten leggen, maar vanwege de lengte van Rosalie moest de vloer wat omhoog. De keuken is 2.95 bij 2.07 meter en is voorzien van een koelkast, een oven, een vijf pits gaskomfoor, een afzuigkap en een vaatwasser. Het hoofddak is in 2011 vernieuwd, het platte deel van de erker in 2013. De woning is voor en achter voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas.
De vraagprijs voor deze woning is 162.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) 212 64 26 of www.hofvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1