Huis te koop: Charlotte de Bourbonstraat 15, Delft

  wonen

Editie: Week 44, Jaargang 22 |

DELFT – Vier jaar geleden kwam Bas Groenewegen in dit leuke appartement in een kleinschalig complex in de wijk Wippolder wonen. Hij was op zoek naar nieuwbouw en dit was een betaalbare woning in een leuke omgeving. Later is zijn vriendin Kim de Jonge bij hem komen wonen. “Het is een nieuwe en frisse woning, dicht bij de binnenstad”, vertelt Kim. “Met het oog op onze gezamenlijke toekomst, eventueel met kinderen, oriënteren we ons op een grotere woning in Sion.”
Bij het betrekken van de woning, heeft Bas die helemaal naar zijn hand gezet. Er is onder meer een prachtige, massief houten eiken vloer gelegd. Een robuuste vloer, die echt een blikvanger genoemd kan worden. Ook op andere vlakken heeft Bas meteen zijn stempel gedrukt op deze woning. “De keuken is bijvoorbeeld vergroot”, licht hij toe. “Eerst was er een muur tussen de woonkamer en de keuken, maar die heb ik weg laten halen. Hierdoor is er een grote leefruimte ontstaan, met een groot kookeiland in een open keuken.”
De vergrote woonkamer is 6.37 bij 3.85 meter. De open keuken met kookeiland is helemaal gepersonaliseerd, met een visual van de Rotterdamse haven op de muur. “Wij zijn echt liefhebbers van varen”, geeft Kim aan. “Daarom vonden we het leuk om die afbeelding in de keuken aan te brengen.”
De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, een combimagnetron, een koel-vriescombinatie, een gaskookplaat en een afzuigkap. Vlakbij de luxueus uitgevoerde keuken hangt er ook een heel aansprekend, plat aquarium aan de muur. “Toen ik hier kwam wonen heb ik dit laten plaatsen”, zegt Bas. “Het geeft de woning wel een meerwaarde, vind ik. Als we gaan verhuizen, dan zou het aquarium kunnen blijven hangen.”
De ruime woonkamer heeft aan de andere zijde drie grote openslaande deuren met een Frans balkon. Dit Franse balkon is helemaal transparant, zodat je ook gewoon naar buiten kunt kijken. “We kunnen hier dus eigenlijk ook gewoon buiten zitten, je zit er heerlijk in het zonnetje”, vertelt Kim. “Mijn vriend heeft bewust voor deze kant van het appartement gekozen, omdat je van hier uitkijkt over de binnenstad en de oudere bebouwing in de Charlotte de Bourbonstraat. Ook kun je hier veel groen en een watertje zien.”
De woning is verder voorzien van een ruime slaapkamer van 3.40 bij 3.00 meter. Hier kan een groot bed in staan en dan is er ook nog ruimte voor een kledingkast. Deze kamer heeft net zoals in de woonkamer draai- en kiepramen van plafond tot vloer. De luxe badkamer is 1.85 bij 1.90 meter, voorzien van een designtoilet, een douchecabine met regendouche en een thermosstaatkraan, een wastafelmeubel en een handdoekenradiator. “Dan hebben we nog een berging waar we de wasmachine hebben opgesteld en de CV-ketel hangt”, vertelt Bas. “En een meterkast die Kim ook voor haar schoenenverzameling gebruikt.”
In de onderbouw is er een gezamenlijke fietsenstalling. De eigenaren van deze appartementen hebben allemaal een eigen parkeerplaats op het terrein beneden. Ook kunnen ze buiten zitten in een gemeenschappelijke tuin aan het water. Dankzij de gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen bent u met de auto binnen vijftien minuten in Rotterdam of Den Haag. De supermarkt Coop op de Nassaulaan, het centrum en de TU liggen allemaal op loopafstand.
Het complex wordt heel goed onderhouden en wekelijks schoongemaakt. De maandelijkse bijdrage aan de actieve VvE bedraagt 80,74 euro.
De vraagprijs voor deze woning is 175.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1