Huis te koop: Hof van Delftlaan 86, Delft

  wonen

Editie: Week 50, Jaargang 22 |

DELFT – Helma Vermeulen en haar man Edwin wonen nu 25 jaar in deze leuke dubbele bovenwoning uit 1933 in de populaire woonwijk Hof van Delft. Ze woonden eerst samen in Tanthof, maar gingen op zoek naar iets groters. De keuze viel op deze woning vanwege de nette buurt in een aangename wijk. “Dicht bij de stad, vlak bij de winkels en ook heel kindvriendelijk”, vertelt Helma. “In 1992 werd onze dochter Roxan geboren.”

In de woning uit 1933 heeft Roxan altijd haar eigen kamer gehad. Op een gegeven moment is ze op zichzelf gaan wonen, maar wel dicht bij haar ouders in dezelfde buurt. “Dit is een gezellig oud huisje met nog veel bewaard gebleven details”, gaat Helma verder. “Het is echt een stads huisje, waar wel veel aan verbouwd is. Hierdoor ziet het er van binnen toch heel strak en modern uit. Verder hebben we in de loop der jaren een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer laten plaatsen.”
De woning bevindt zich op de eerste woonlaag. De woon-eetkamer, een voormalige kamer-en-suite, is in totaal 10.00 bij 3.24 meter. De kamer heeft schitterende nieuwe wanden en pas nieuw gelegd laminaat. “De vloer hebben we drie jaar geleden laten leggen”, zegt ze. “Het is een smalle, maar lange kamer. We vinden het wel prettig om een open keuken te hebben, met vlakbij de eettafel. Als je aan de eettafel zit, dan heb je een heel leuk uitzicht op de Hof van Delftlaan. Je verveelt je geen minuut, want er is altijd wel iets te zien. Er is volop bedrijvigheid beneden. Ook heb je een leuke inkijk in de zijstraat van de Hof van Delftlaan.”
De open keuken aan de voorzijde is 2.10 bij 2.67 meter en is voorzien van een inbouw-vaatwasser, een gaskomfoor, een afzuigkap en een losse Amerikaanse koelkast. Helemaal aan de achterzijde van de kamer bieden twee openslaande deuren toegang tot een klein balkon. Het is een zonnig balkon, waar je in de middag heerlijk buiten kunt zitten. “Maar ik zet ook regelmatig een stoel neer beneden voor de voordeur”, zegt ze. “Het is heel gezellig om daar buiten te zitten.”
Op de tweede verdieping is er aan de achterkant een ruime slaapkamer van 3.83 bij 3.26 meter. Dit is de voormalige kamer van Roxan, maar die is nu in gebruik als logeerkamer. Via een klein trapje in deze kamer kun je op het tweede balkon komen. “Dit is een wat groter balkon dan dat beneden”, geeft ze aan. “Je kunt ook hier heerlijk buiten zitten en van de zon genieten. Ook heb je een heel leuk uitzicht op de originele pannendaken van de tegenover liggende huizen. Je hebt hier meer dan genoeg privacy.”
Aan de voorzijde van de woning is er een ruime voorkamer met dakkapel, die in totaal 3.26 bij 4.44 meter is. Via een vlizotrap kun je op de bergzolder komen. Hier bevindt zich ook de Remeha CV-ketel uit 2008. “Hier boven waren oorspronkelijk vier kamers, maar we hebben de badkamer een heel stuk vergroot en gemoderniseerd”, vertelt ze. “Hierdoor hebben we de beschikking gekregen over een heerlijk grote badkamer.”
De badkamer is 2.07 bij 3.25 meter, helemaal betegeld en voorzien van een douche, een wastafel en een handdoekradiator. Hier is ook de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. “We hadden eigenlijk helemaal geen verhuisplannen”, vertelt Helma. “Maar mijn man en ik hebben wel altijd tegen elkaar gezegd: als er ooit een leuk huisje in het Heilige Land te koop komt te staan, dan gaan we daar wonen. Daar hebben we namelijk allebei onze tienerjaren doorgebracht en hebben we elkaar ook leren kennen. Bovendien wonen onze ouders daar ook nog steeds.”
Het is een leuke buurt met een vrij uitzicht aan de voorzijde, gelegen aan een pleintje met diverse buurtwinkels en op loopafstand van de binnenstad van Delft. De woning is helemaal voorzien van dubbel glas, uitgezonderd het glas-in-lood.

De vraagprijs voor deze woning is 189.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij via (015) 212 64 26 of www.hofvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1