Afbeelding

Huis te koop: Stil Gezicht 11, Delft

wonen

Editie: Week 15, Jaargang 23 |

DELFT – Ted en Iris van der Drift wonen sinds 2008 in dit bijzondere huis op deze idyllische plek. Voor heel veel mensen ook een onbekende plek. Vanuit het huis is er een prachtig uitzicht op de voormalige boomgaard van het Joris. Zo dichtbij de binnenstad van Delft, maar toch het gevoel dat je midden in de natuur zit. “Met pijn in ons hart hebben we het huis te koop gezet, maar om gezondheidsredenen moeten we gelijkvloers gaan wonen”, zegt Iris.
Ted en Iris vinden het geweldig om in zo’n natuurlijke omgeving te wonen. Iris wil dit graag illustreren: “Als we ’s ochtends de gordijnen open doen, springen de konijnen over het grasveld en we spotten regelmatig heel bijzondere vogels, zoals de bonte en de groene specht. En elk voorjaar hebben we wel een nest jonge eendjes in de sloot voor ons huis.”
Zodra de eerste voorjaarszonnestralen doorbreken, zitten Ted en Iris al heerlijk in de tuin. Ze kijken er nu al weer naar uit dat de appelbomen straks weer in bloei komen te staan. “Dit huis is in alle jaargetijden heerlijk om te wonen en we hopen dat hier mensen komen wonen die er net zo van gaan genieten als wij nog steeds doen”, kijkt ze alvast vooruit.
Het huis heeft een eigentijdse architectuur, waarbij rechte en ronde vormen elkaar afwisselen. Door de combinatie van duurzame materialen, zoals baksteen, metaal en hout, oogt de woning klassiek en modern, oftewel een hedendaags monument. “Door de ligging is privacy gewaarborgd”, vertelt Ted. “We hebben een onder architectuur aangelegde tuin op het zuidwesten met een prachtige grote vijver.”
De woonkamer bevindt zich aan de zonzijde, met uitzicht op de oude boomgaard, heeft een grote brede living met twee schuifpuien naar de terrassen. “Door de aparte vorm van de woning met twee ronde ramen en het bijzondere halfronde dak, is wonen op topcomfort gegarandeerd”, zegt hij.
Uiteraard heeft het huis volledige dubbele beglazing en is het hoogwaardig geïsoleerd door middel van vloer- , spouw- en dakisolatie. Het huis heeft drie volwaardige slaapkamers, een moderne badkamer voorzien van een design-inrichting, een ligbad, een separate douche en een hangend toilet. Het huis wordt verwarmd door middel van een nieuwe, in 2015 geplaatste HR-ketel. De woning staat op eigen grond, heeft een inpandige garage en maar liefst drie parkeerplaatsen op eigen grond. “Een achterom maakt het extra makkelijk de fietsen in de achter staande schuur te plaatsen”, weet Ted nog te vertellen.
De snelweg A13 is makkelijk en snel bereikbaar, het openbaar vervoer is dichtbij, alsmede het oude centrum. Recreatiegebied de Delftse Hout is op loopafstand.
De vraagprijs voor deze woning is 579.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12