Huis te koop: Molslaan 157, Delft

  wonen

Editie: Week 42, Jaargang 22 |

DELFT – Liesbeth Kempen en Jeroen Koet zijn zeven jaar geleden in dit sfeervolle dubbele huisje in de binnenstad komen wonen. De woning bevindt zich in een hofje, dat te bereiken is via een poort aan de Molslaan. Ze kwamen er wonen toen hun dochter Feline nog een baby was, maar inmiddels heeft die er nog twee zusjes bij gekregen, namelijk Nora en Linde. “Onze kinderen kunnen in dit hofje natuurlijk heerlijk buiten spelen”, zegt Liesbeth.
Het idyllisch hofje in het historisch centrum van Delft bestaat uit elf woningen. Een beschermd stadsgezicht. Deze woning heeft als bouwjaar 1890. De bewoners laten elkaar vooral heel erg in hun waarde. Iedereen is redelijk op zichzelf, maar als je daar behoefte aan hebt kun je elkaars gezelschap opzoeken. “We organiseren samen niet zo veel”, vertelt ze. “Wel ad hoc doen we soms dingen samen. Als je buiten zit, dan heb je hier natuurlijk al gauw contact met elkaar.”
De twee oorspronkelijke huisjes zijn al in de jaren tachtig samengevoegd. Beneden zijn, door middel van een toog, de woonkamers bij elkaar gevoegd. En ook boven is er zo'n zelfde verbinding gemaakt. Dit is op zo'n manier gebeurd, dat er echt sprake is van één geheel. “We kwamen van de Wijnhaven”, vertelt Liesbeth. “Dit is een wat rustiger omgeving, het is een groter huis, geschikt voor kinderen en je kunt er ook heel makkelijk je auto kwijt.”
De woning heeft in feite twee voordeuren. De extra voordeur gebruiken Liesbeth en Jeroen voornamelijk als doorloop vanuit de keuken naar de voortuin. De woonkamer zelf is 5.46 bij 3.85 meter. De kamer is voorzien van een prachtige marmeren vloer. Het houten plafond heeft twee verschillende hoogtes. Dit heeft te maken met de bovenliggende badkamer, die onder architectuur verdiept is aangelegd. De voormalige andere woonkamer is ingericht als een royale woonkeuken van 5.65 bij 4.04 meter. In deze ruimte ligt een fraaie parketvloer. De moderne keuken heeft een U-opstelling en is voorzien van diverse inbouwapparatuur, namelijk een koelvriescombinatie, een keramische kookplaat, een afzuigschouw, een oven, een vaatwasser en een close-in boiler. “Het is ideaal dat je een eigen doorgang naar de tuin hebt”, vindt ze. “Daar kun je vooral 's middags heerlijk buiten in de zon zitten. In de zomer zelfs tot in de avonduren. In de tuin hebben we ook een houten berging, die we overigens helemaal opgeknapt hebben.”
In de tweede hal is er een handige bergruimte, die Liesbeth en Jeroen ook hebben benut om de wasmachine en de droger te plaatsen. Via een open trap in de woonkeuken kom je op de eerste verdieping. “De eerste verdieping hebben wij op een bepaalde manier ingericht, maar er zijn nog talloze andere manieren denkbaar”, zegt Liesbeth. “Ook is het nog mogelijk met het plaatsen van een dakkapel een extra grote kamer te creëren. Dat is aan de ene kant wel gebeurd, maar dat kan aan de andere kant ook nog gebeuren.”
Er is dus een zeer ruime slaapkamer van 5.20 bij 4.03/3.00 meter, met dakkapel en een opgetrokken gevel. De tweede slaapkamer aan de voorzijde is 3.95 bij 2.01/1.17 meter en heeft ook een dakkapel. “De extra ruimte is te creëren in de nu wel al royale overloop van 3 bij 2,25 meter”, gaat ze verder. “Hier zijn al Velux dakramen en alle beschikbare tussenruimtes zijn benut voor extra opbergruimtes.”
Vanaf de overloop is ook de badkamer bereikbaar. Heel modern, onder architectuur vormgegeven. De afmetingen zijn 3.10 bij 1.62 meter en de ruimte ligt drie treden verdiept. Voorzien van een ligbad, een tweede toilet, een handdoekradiator en een wastafel. De woning is overal voorzien van dubbele beglazing en heeft een prima dakisolatie. “Het wonen in de binnenstad voelt eigenlijk net als een dorp”, zegt Liesbeth. “We willen nu wat groter, maar wel graag in de binnenstad blijven.”
De woning ligt op een steenworp afstand van de belangrijkste winkelstraten, de gezellige terrasjes op de Beestenmarkt en de talloze culturele voorzieningen. Het Centraal Station van Delft, recreatiegebied Delftse Hout en diverse bus- en tramverbindingen liggen op loopafstand.
De vraagprijs voor deze woning is 269.000 euro k.k. Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015) 213 41 34 of www.roepman.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1