Huis te koop: De Vriesstraat 37, Delft

  wonen

Editie: Week 25, Jaargang 22 |

DELFT – Jannes van der Werf kwam ruim acht jaar geleden vanuit Maastricht in de gewilde wijk Hof van Delft wonen. Hij verhuisde hier naartoe vanwege zijn werk in Den Haag. “Ik wilde bewust naar een wat kleinere stad verhuizen”, zegt hij. “Van een goede vriend van mij wist ik dat Delft een leuke stad en dit een heel leuke wijk is. Bovendien sprak de jaren dertig stijl mij erg aan.”
Toen Jannes het huis uit 1933 kocht, was het door de vorige bewoner al redelijk gemoderniseerd. Met behoud van een aantal originele details, zoals paneeldeuren op diverse plaatsen in huis. Nieuw zijn de openslaande deuren naar de tuin en kunststof kozijnen in vrijwel het gehele huis. Daarnaast was de achtergevel helemaal doorgetrokken, zodat er boven nog een extra volwaardige kamer is gecreëerd. Zelf heeft Jannes ook nog wel het één en ander veranderd. Beneden heeft hij de toiletruimte helemaal vernieuwd, met onder andere een hangend toilet. “In de woonkamer heb ik een heel mooie houten vloer laten leggen en de keuken is helemaal vernieuwd.”
De woonkamer is modern vormgegeven en heeft een heel lichte uitstraling. Zowel aan de voor- als aan de achterkant kan er veel zonlicht naar binnen schijnen. De kamer is 9.10 bij 3.20 meter en heeft aan de voorzijde een erker. De fraaie designradiator neemt een prominente plaats in de woonkamer in. Onder de trap is er een ruime opbergkast. De nieuwe keuken bevindt zich in de uitbouw en is 2.10 bij 1.80 meter. De keuken is uitgerust met een oven, een gaskookplaat, een afzuigkap en een vaatwasser. “Om wat meer ruimte te creëren in de keuken heb ik een designkoelkast als meubel in de woonkamer geplaatst, op korte afstand van de keuken”, zegt hij. “Behalve door de openslaande deuren, kun je ook via de keuken in de tuin komen.”
De tuin is 16 vierkante meter en is niet lang geleden van een nieuwe schutting voorzien en opnieuw bestraat met grote tegels, voor een ruimtelijk en rustgevend effect. In de tuin staat een kleine schuur, die voorzien is van elektriciteit, en er is een achterom. Het is een tuin op het zuidoosten. “Hier heb je tot een uur of vijf ´s middags zon”, zegt hij. “De tuin loopt schuin af in een soort V en is daardoor niet al te groot, maar je kunt er toch heerlijk, ook met een groep, buiten zitten.”
Op de eerste etage biedt een grote overloop toegang tot twee slaapkamers. De slaapkamer aan de voorzijde is 3.40 bij 2.30 meter en de slaapkamer aan de achterzijde is 3.90 bij 2.10/3.10 meter. Deze heeft een inbouwkast en toegang tot een klein balkon. “Vanaf het balkon heb je een prachtig uitzicht op Molen de Roos”, zegt hij.
De moderne badkamer is 2.90 bij 1.70 meter en is voorzien van een ligbad, een douchecabine, een wastafel en een tweede toilet. “Je zou hier makkelijk met een gezin met twee kinderen kunnen wonen”, zegt hij. “Boven is er namelijk nog een zolderverdieping, waar met het doortrekken van de achtergevel nog een volwaardige slaapkamer is gemaakt. Die gebruik ik als mijn eigen slaapkamer, met een prachtig uitzicht op de toren van de Oude Kerk.”
De slaapkamer zelf is 4.20 bij 3.90 meter, maar er is aan de voorzijde ook nog een grote zolder, waar zich onder andere de opstelplaats voor de wasmachine en de droger bevindt, alsmede de CV-ketel (2006).
Het huis staat op loopafstand van het historische centrum van Delft, diverse buurtwinkels en de nieuwe Albert Heijn. Het is een rustige, kinderrijke straat, waar je altijd je auto kwijt kunt. “Ik was hier graag nog langer blijven wonen, maar ga nu, in verband met een carrièreswitch, in Nijmegen wonen”, aldus Jannes.
De vraagprijs voor deze woning is 299.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) 212 64 26 of www.hofvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1