Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

wonen

DELFT- 36 Jaar lang hebben Gerard en Annet Kleijweg met heel veel plezier in deze woning in de kleinschalige wijk aan de Princehaven gewoond. Nu ze allebei een dagje ouder worden, vergt het bijhouden van het ruime huis en de prachtige tuin aan het water (te)veel energie. Een nieuwe fase breekt aan in een kleiner en gelijkvloers appartement in de binnenstad.

Vakantiegevoel
Gerard en Annet waren de eerste bewoners van het huis, dat ze vanuit nieuwbouw hebben gekocht. “Wij hebben ons woongenot uit een aantal dingen gehaald. Zo hadden wij in de zomer altijd een vakantiegevoel in dit huis. Vanaf het zitje aan het water zag je, genietend van een glaasje wijn, boten voorbij komen en kinderen zwemmen. In de winter was het een toneel voor schaatspret. Overigens hoefde je niet buiten te zijn om op het water te kunnen kijken, want ook vanuit de woonkamer met serre en schuifpui heb je uitzicht op het water, waar je een eigen aanlegsteiger hebt.”
“Ook de ligging van de woning heeft bijgedragen aan ons woongenot”, vervolgen de twee. “Het is rustig wonen met de faciliteiten van het centrum op loop- en fiets afstand. Het huis is destijds als luxe herenhuis gebouwd op de grond van de Porceleyne Fles, dat nu een museum is geworden en een bezoekje meer dan waard is. De huizen staan rond de Princehaven, waarvan de schoeiing twee jaar geleden totaal is vernieuwd. De haven staat in verbinding met de Schie, waardoor je met de boot alle kanten op kunt. We wonen naast de draaibrug over de Schie en zijn daardoor in no-time op het industrieterrein Leeuwenburg, waar bijvoorbeeld een Gamma en een Beter Bed gevestigd zijn. Een stukje verder kun je je boodschappen doen in Winkelcentrum De Hoven.”
Tevens was het leuke contact met de buren en buurt voor Gerard en Annet een reden voor hun fijne wonen. “We maakten met allemaal een praatje en regelmatig was er een buurt BBQ, waar ook weer van alles te doen was voor de kinderen, zoals een springkussen en spelletjes. We gaan dit zeker missen!”

Perfecte staat
De woning zelf mag er natuurlijk ook zijn. Doordat Gerard een perfectionist is, ziet deze eruit als om door een ringetje te halen. Annet: “Als er iets kapot was werd dit meteen vernieuwd en dit gebeurde ook preventief. We hebben destijds alles duur gekocht en van eerste klas kwaliteit. Alles is nog in perfecte staat. De keuken hebben we tussentijds vernieuwd. Er zit nu een dure Poggenpohl keuken in met dimbare verlichting in en onder de kasten en onder de plinten. De cv-ketel is vorig jaar helemaal gerenoveerd door Nefit. Het buiten schilderwerk is twee jaar geleden nog gedaan.”  

Overige pré’s
Verdere pluspunten aan de woning zijn: volledige isolatie (label C), tuin en dakterras op het zuidwesten, vloerverwarming, op alle verdiepingen horren en automatische zonneschermen, waarvan vorig jaar alle automaten zijn vernieuwd, een berging aan de voorzijde die van buiten en binnen bereikbaar is, een zeer ruime ouderslaapkamer doordat twee kamers bij elkaar zijn getrokken, en mooie buitenverlichting die aan en uit gaat op de wereldklok.              

Van Barenstraat 20, Delft
Vraagprijs is: 650.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 123m2
Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
015-2125288
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding