Afbeelding

Roepman Makelaardij: ‘Laagdrempelig info verkrijgen’

wonen

DELFT- Ook Roepman Makelaardij zet op de NVM Open Huizen Dag al jaren de deuren van het kantoor aan de Molslaan 43 wagenwijd open voor potentiële kopers. Zaterdag 6 april zitten makelaar Ronald Roepman en zijn collega van 11.00 uur tot 15.00 uur klaar om hen onder het genot van een kop koffie op een laagdrempelige manier informatie over uiteenlopende woning zaken te geven.

“Dit kan gaan over belangstelling voor een te koop staande woning, maar ook gewoon sparren over aan- en verkoop, hoe het doen van een bod werkt, aankoopbegeleiding, en waardebepaling van je huis. Voor dit laatste heeft de NVM namelijk prachtige systemen beschikbaar”, aldus Ronald. “Het is ook een stukje kennismaking waar mensen doordeweeks vaak geen tijd voor hebben omdat ze moeten werken. Wij zijn normaal gesproken niet geopend op zaterdag, en op de Open Huizen Dag is er op ons kantoor vrije inloop, dat wil zeggen zonder afspraak. En als je er dan toch bent kun je beter maar zoveel mogelijk informatie vergaren. Overigens staat het altijd vrij om wel een afspraak te maken.”

Aftersales
Ook vliegende keep zijn om met belangstellenden naar een woning te gaan hoort bij deze dag. “De particuliere verkopers moeten die dag wel aanwezig zijn om hun huis open te stellen. Zij krijgen van te voren een informatiepakket toegestuurd met een bellijst. Kijkers kunnen hierop hun telefoonnummer achterlaten, zodat wij ze na de open dag kunnen bellen over het verloop. Het is een stukje aftersales dat erbij hoort om de juiste mensen op de juiste woning te plaatsen. De deelnemende woningen zijn te zien op Funda.nl of Roepman.nl.”

Roepman ziet overigens nog steeds een woningmarkt waar overbieden tot de standaard zaken is gaan behoren. “Bij woningen tot vijf ton is de aankoopmakelaar er om te adviseren welke overbieding gedaan moet worden. Triest maar waar.”

Molslaan 43 Delft
015 2134 134
info@roepman.nl
www.roepman.nl