Afbeelding

Van Silfhout & Hogetoorn: ‘Open Huizen Dag efficiënt gebruikt’

wonen

DELFT - ‘Vaste prik’ noemt Kevin Nijs de deelname van Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars aan de NVM Open Huizen Dag. Daarom is ook het kantoor weer open op zaterdag 6 april en zitten een makelaar en binnendienst medewerker aan de Oude Delft 110A klaar om potentiële kopers te woord te staan. 

Hoewel het aantal bezoekers op zo’n dag altijd een beetje onvoorspelbaar blijft, verwacht Kevin dit jaar veel belangstellenden. “De huizenmarkt trekt immers aan na de dip die de oplopende rente, de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis veroorzaakten van het voorjaar van 2022 tot augustus 2023. Daarna volgde er een stijgende lijn en sinds een maand is de woningmarkt in een extra stroomversnelling geraakt. Daartegenover verwachten we minder deelnemers omdat veel huizen al op voorhand verkocht zijn.” De makelaar ziet dat huizen met een hoog energielabel gewild zijn. “Sinds 1 januari is het bedrag wat je kunt lenen afhankelijk van het energielabel van het huis. Kortgezegd: hoe hoger het energielabel, hoe meer je kunt lenen. Aan de andere kant kun je ook weer extra lenen om een huis met een lager energielabel te verduurzamen.”

Thuis met twee
Kevin denkt op 6 april zo’n tien deelnemende woningen te hebben. Zijn advies aan de verkopende deelnemers is om met minimaal twee mensen thuis te zijn tussen 11.00 uur en 15.00 uur. “De spreiding van bezoekers is namelijk wisselend. Soms komt er om het half uur iemand binnen, maar het kan ook zijn dat er ineens een aantal belangstellenden tegelijk is. De verkopers kunnen dan het hoogtepunt aan kijkers beter opvangen.”

Verkopers gebruiken de Open Huizen Dag op een efficiënte manier aldus de makelaar. “Mensen die net hun huis in de verkoop hebben, gebruiken deze dag voor de eerste kijkers. Vanwege de laagdrempeligheid wordt de dag ook aangegrepen om lastiger te verkopen woningen extra aandacht te geven. We zien ook dat kijkers op deze dag makkelijker woningen bekijken die ze normaal gesproken wellicht niet zouden hebben gekozen.”

Mee met bezichtigen
Na de open dag wordt er de nodige ‘nazorg’ verleend. De verkoper wordt gebeld, evenals de kijkers die op de gastenlijst hebben aangegeven contact te wensen. “Wij bellen hen of er nog vragen zijn, om te vragen of ze nog extra documentatie nodig hebben en of er nog behoefte is aan een individuele bezichtiging. Als aankoopmakelaar assisteer je tijdens de Open Dag door desgewenst mee te gaan naar de bezichtiging. Maar als mensen in eerste instantie zelf willen kijken en later bellen of we samen nog een keer kunnen gaan kijken is dit natuurlijk geen enkel probleem.”

Oude Delft 110a
015 - 212 52 88
info@vansilfhout.nl
www.vansilfhout.nl