Pascal de Roo van ZO Makelaars: deelname aan NVM Open Huizen Dag voor beide partijen interessant (Foto: PR).
Pascal de Roo van ZO Makelaars: deelname aan NVM Open Huizen Dag voor beide partijen interessant (Foto: PR).

Voordelen van de NVM Open Huizen Dag

Algemeen

DELFT- Op 30 september staat de agenda van huizenkopers en -verkopers in heel Nederland opnieuw in het teken van de NVM Landelijke Open Huizen Dag. Deze jaarlijks terugkerende gebeurtenis biedt een uitgelezen kans voor zowel kopers als verkopers om hun doelen op de vastgoedmarkt te verwezenlijken. Wij vroegen aan Pascal de Roo van ZO makelaars waarom deelname aan deze evenementen voor beide partijen uitermate interessant kan zijn.

Voor verkopers: een effectieve exposure
Voor degenen die hun woning willen verkopen, biedt de NVM Landelijke Open Huizen Dag een unieke gelegenheid om hun vastgoed aan een breder publiek te tonen. Dit evenement trekt potentiële kopers aan die anders mogelijk niet op de hoogte zouden zijn van het aanbod. Een deelname aan deze dag vergroot aanzienlijk de zichtbaarheid van uw woning en maximaliseert de kans op een snelle en bevredigende verkoop. Bovendien stelt het u als verkoper in staat om in een kort tijdsbestek meerdere geïnteresseerde kopers te ontvangen, wat het verkoopproces efficiënter maakt.

Voor kopers: efficiënt bezichtigen
Voor potentiële kopers biedt de NVM Landelijke Open Huizen Dag een bijzondere gelegenheid om in korte tijd een breed scala aan beschikbare woningen te bezichtigen. Dit evenement bespaart kopers niet alleen tijd, maar stelt hen ook in staat om verschillende huizen op één dag te vergelijken en een weloverwogen beslissing te nemen. Bovendien kunnen kopers zich direct een beeld vormen van de buurt en de omgeving waarin de woning zich bevindt. Dit draagt bij aan een doelgerichte zoektocht naar de ideale woning.

Voor kopers: direct contact met de eigenaar
Tijdens de NVM Landelijke Open Huizen Dag hebben kopers de kans om direct in contact te komen met de eigenaar zelf. Dit biedt een gelegenheid om vragen te stellen, aanvullende informatie te verkrijgen en een beter inzicht te krijgen. Het persoonlijke contact met professionals vergemakkelijkt het besluitvormingsproces en zorgt ervoor dat kopers goed geïnformeerd zijn. Uiteraard is ook de makelaar bereikbaar, mochten vragen zijn.

Voor verkopers: potentiële kopers in een actieve koopmodus
Een belangrijk voordeel voor verkopers is dat deelnemers aan de NVM Landelijke Open Huizen Dag actief op zoek zijn naar een woning. Dit betekent dat de bezoekers serieus geïnteresseerd zijn en een reële kans vormen op het realiseren van een verkoop. Dit in tegenstelling tot willekeurige voorbijgangers die minder betrokken zijn bij het aankoopproces. Hierdoor kunnen verkopers hun tijd en inspanningen richten op kopers die daadwerkelijk overwegen een woning aan te schaffen.

Kortom, de NVM Landelijke Open Huizen Dag biedt zowel kopers als verkopers een waardevolle gelegenheid om hun doelen op de vastgoedmarkt te bereiken. Voor verkopers betekent het een grotere exposure, professionele ondersteuning en contact met serieuze kopers, terwijl kopers kunnen profiteren van efficiënt bezichtigen en de mogelijkheid om een weloverwogen keuze te maken. Dit evenement blijft een cruciaal onderdeel van de NVM, aldus Pascal de Roo.