Ook Roepman Makelaardij zorgt voor helderheid tijdens de vernieuwde NVM Open Huizen Dag
Ook Roepman Makelaardij zorgt voor helderheid tijdens de vernieuwde NVM Open Huizen Dag

Vernieuwde NVM Open Huizen Dag wil verkopers over de streep trekken

Algemeen

DELFT- Veel huizen verkopers weten vaak niet precies welke route te bewandelen als ze hun huis te koop willen zetten of op zoek moeten gaan naar een woning. Dat huizen tegenwoordig al verkocht zijn voordat ze op Funda komen te staan, maakt het pad alleen maar hobbeliger. “De kern van het verhaal is eigenlijk: je komt er niet meer tussen”, aldus Ronald Roepman van Roepman Makelaardij. “Mensen denken dan vaak: “Laat maar”, waardoor het aanbod in te koop staande woningen gaat stagneren. Op de NVM Open Huizen Dag nieuwe stijl willen we met hen van gedachten wisselen over hoe het allemaal aan te vliegen”. 

De Delftse NVM-makelaars denken dat er onder huizen verkopers dus veel behoefte is aan een plan van aanpak. Daarom richt men met de Open Huizen Dag op zaterdag 2 oktober as. de pijlen niet op het bezichtigen van huizen, maar op vrijblijvend advies over en antwoord op alle woonvragen. Dit gebeurt middels een bezoek aan de consument, een afspraak op kantoor of een online-call. De NVM hoopt met het wegnemen van aanpak barrières het huizenaanbod te vergroten en de dichtzittende huizenmarkt meer in beweging te krijgen.

Huizenmarkt openen
Roepman hierover: “De woningmarkt is zeer overspannen. In Delft neemt het woningaanbod verre van toe en is de vraag hoog. Veel 50-, 60- en 70-plussers weten niet precies hoe één en ander aan te vliegen rond de verkoop van hun huis en starters zitten in hun maag met een dure huurwoning. Hierdoor treedt stagnatie in het woningaanbod op. Door op die bewuste zaterdag mensen middels advies te bewegen om stappen en vervolgstappen te zetten, willen de NVM en aangesloten makelaars de boel openbreken. Door bovenop een aankoopopdracht te zitten kan een eengezinswoning de markt weer op”. De Delftse makelaar noemt hierbij tools als een database van zoeksystemen voor Funda uit en het inschakelen van een aankoopmakelaar.  

Roepman benadrukt, dat het op de bewuste zaterdag dus gaat om het door het doolhof loodsen van de huizenkoper/verkoper. Het gesprek kan thuis plaatsvinden, waarbij de volgens de NVM geldende Corona regels en de 1,5 meter afstand nog steeds worden gerespecteerd. Maar ook een afspraak maken op kantoor kan natuurlijk. “Maak wel die afspraak en kom niet zomaar binnenlopen, want dan wordt het wellicht een chaos”, aldus de makelaar. Hij noemt het een voordeel dat één en ander op een zaterdag plaats gaat vinden, zodat er door de consument geen vrij hoeft te worden gevraagd aan de werkgever. 

Op afspraak
De landelijke campagne voor deze Open Huizen Dag nieuwe stijl op zaterdag 2 oktober start in september. Hierbij roept de NVM de consument op om voor die dag een afspraak in te plannen met een NVM-makelaar. De NVM lanceert op 13 september as. deze speciale website: http://www.openhuizendag.nl. Roepman: “De consument kan op deze dag met betrekking tot al zijn woonwensen gratis advies krijgen van de Delftse NVM-makelaars. Vrijblijvend is in dit geval dus zonder verplichting en/of kosten”.  

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl