Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 18, Jaargang 21 |

 

Het voorjaar is weer begonnen en in de afgelopen weken hebben we een aantal keer heel goed weer gehad om op het terras te zitten. De bijeenkomst van Tussen de Geveltjes was wat mij betreft een succes. De opkomst was goed en ik heb er mooie, enthousiaste verhalen gehoord. Ik hoop van ganser harte dat de ideeën die uitgesproken werden ook echt gerealiseerd worden. Dat zou echt goed zijn voor onze stad!
Met Ciao Ciao aan de Binnenwatersloot en Het Postkantoor aan de Hippolytusbuurt zijn er twee nieuwe horecagelegenheden die ik graag welkom wil heten.
Natuurlijk stond de afgelopen week in het thema van Koninginnedag. Op vrijdag en zaterdag waren er in de Kromstraat al feesten en dan zie je dat het Delftse publiek behoefte heeft aan meer van dit soort evenementen. Ikzelf ben een half uurtje geweest en heb het er best naar mijn zin gehad, maar ik ben op zijn zachtst gezegd geen fan van de muziek die er gedraaid wordt. Dat zal wel aan mijn leeftijd liggen....
Verder erger ik me aan de onduidelijkheid bij de poller op de Nieuwe Langendijk. Afgelopen week knalden er weer wat toeristen op. Dat vind ik niet gek ook, want er staat alleen een bord bij met Nederlandse instructie. Al maken ze nu een bord met een groen licht en zetten ze er ‘1X’ onder, wordt het volgens mij voor de toeristen een stuk duidelijker.
We hebben pas trouwens, ter gelegenheid van de verjaardag van mijn vrouw, het vijfgangendiner verzilverd dat we bij de veiling voor de Voedselbank hebben gekocht. De heren van De Lindenhof hebben er een prachtige avond van gemaakt, waarbij het aan niets ontbrak. En we hebben oude horecaverhalen opgehaald. Schitterend was dat!
Met Koninginnedag was het erg druk in de stad, soms misschien wat te druk. Dan vraag ik me af of het verstandig is om een heel stuk van de Burgwal af te sluiten. Het was overigens een gigantisch feest, dat pas wat later op gang kwam, waarschijnlijk doordat er nogal wat mensen achter de tv zaten. Verder valt het me tegen hoeveel mensen hun rotzooi wel niet op de grond neergooien. Wat wel grappig was, is dat de vlag aan de Oude Kerk ondersteboven hing, waarschijnlijk deed degene die dat gedaan had het voor het eerst. Ten slotte vierde Jan Middendorp toen zijn zestigste verjaardag. We zijn met een boerenkapel in Tanthof op de tram gestapt en er op de Westvest uitgegaan. Hilarisch natuurlijk, zeker voor de mensen die er helemaal niks mee te maken hadden.
Ik kijk nu uit naar het aspergeseizoen, dat dit weekend achter het stadhuis in stijl wordt geopend.

Leo Quack
Nachtburgemeester van Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12