Afbeelding

Even bellen met - Pieter Jouke

vaste rubrieken

Editie: Week 38, Jaargang 20 |

De Delftse cabaretier gaf onlangs een marathonvoorstelling in Naaldwijk om geld op te halen voor de CliniClowns

- Hoe letterlijk moet ik ‘marathonvoorstelling’ nemen?
“Volledig letterlijk. Ik heb 42,195 kilometer gelopen op een loopband op het podium. Ondertussen traden cabaretiers als Brigitte Kaandorp, Jochem Myjer en Ronald Snijders op de voorgrond op.”

- Hoe beviel dat?
“Ik heb het onderschat, was kapot daarna. Ik ben wel gewend om hard te lopen, maar niet op een loopband. Het nadeel is dat je steeds in hetzelfde tempo moet lopen. En het was enorm warm onder die lampen. Vanaf 33 kilometer werd het een lijdensweg. Maar stoppen was geen optie natuurlijk. Gelukkig gaf cabaretier Klaas van Eerden me extra energie door te gaan rappen op het hardloopgeluid. Ik heb trouwens ook een kilometer achteruit gelopen omdat een aantal twitteraars dan vijftig euro extra aan de CliniClowns zouden geven.”

‘VANAF 33 KM WERD HET EEN LIJDENSWEG’

- Wat heb je met dat doel?
“Mijn zoontje heeft na zijn geboorte hersenvliesontsteking gehad. Dat was heel ernstig. We hebben een aantal keer afscheid van hem moeten nemen. Gelukkig bleek hij er dan de volgende dag toch nog te zijn. De mensen in het ziekenhuis hebben ons toen zo gesteund. Via de CliniClowns kan ik nu iets terug doen. Iets om de situatie voor ouders en hun zieke kinderen beter draagbaar te maken. Later dit jaar loop ik de marathon in New York voor hen.”

- Zou je zelf een CliniClown willen zijn?
“Ik zou dat niet kunnen. Een CliniClown is niet zo maar iemand met een doos schmink. Het is een zeer getrainde clown die ook nog eens goed met kinderen kan omgaan. Ik ben niet goed in grappen voor kinderen. Die begrijpen mijn cynisme nog niet.”

- Hoeveel is er opgehaald?
“Ruim 15.000 euro. Dat is niet alleen aan mij te danken. Alle mensen, van de cabaretiers tot het personeel van het theater, hebben die avond voor niets gewerkt. Heel bijzonder. En het bedrag wordt nog hoger, want ik ga ook twee benefietvoorstellingen geven in Leeuwarden en Almelo. Nu niet als hardloper op de band, maar gewoon als cabaretier.”

- Dat is allebei niet om de hoek. Vergeet je ons in Delft niet?
“Dit theaterseizoen sta ik niet in Theater de Veste in Delft helaas. Wel speel ik 19 september in de grote zaal van theater De Naald in Naaldwijk mijn solovoorstelling ‘Nou Wordt Die Mooi!’. Daar is iedereen natuurlijk van harte welkom.” (LT)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12