Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 32, Jaargang 22 |

Onkruid (1)

DELFT - Ik ben het helemaal eens met de ingezonden brief van mevrouw Rijgersberg in de krant Delft op Zondag. Zondagmiddag reed ik uit de Van Kinschotstraat en had ik bijna een aanrijding met iemand die vanaf de Van Foreestweg kwam, zo hoog staat het onkruid. Overal staat het onkruid zo hoog. Ik zie dat er overal prachtige bakken hangen met geraniums. Dat heeft wat gekost! Op de meest idiote plekken. Ik vraag me af wie heeft besloten dat geld daaraan te besteden, in plaats van aan het maaien van de bermen. Het klimaat in Nederland begint aardig op dat van Spanje te lijken, maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat onze bermen net als daar worden volgestort met met chipszakken, plastic flessen, blikjes en kassa bonnen? Zulke bermen nodigen uit tot asociaal gedrag.

Rosemarie Pols, Delft


Onkruid (2)
DELFT - Waarom wordt er sinds drie jaar bezuinigd op de groenvoorziening? Ik woon in de Kuyperwijk en het ziet er niet uit. Als je de Gemeente Delft de vraag stelt wordt er gezegd dat ze de natuur weer de gelegenheid geven, maar het is je reinste vervuiling en je loopt hierdoor de kans op ziektes. Ook de honden lopen die kans. Daar betalen we toch geen belasting voor?!

Mieke Ketting-Jansen, Delft


Winkelcentrum Verdiplein
DELFT – Ik wil graag reageren op het artikel in de Delft op Zondag van 3 augustus, over winkelcentrum Verdiplein. Ik kan me helemaal vinden in de inhoud van het stuk, maar niet in de kop. Die lijkt te zeggen dat het Verdiplein verpaupert, terwijl het daar leuk wonen is. Het betreffende winkelcentrum ligt niet aan het Verdiplein maar aan de Griegstraat.

Mevrouw De Vries, Delft

 

Fietsendiefstal
DELFT – Ik wil nog even reageren op het artikel in de krant Delft op Zondag van 27 juli, over diefstal van fietsen en scooters. Hoe wrang is het om te lezen dat het aantal diefstallen van fietsen en scooters dit jaar weer  in aantal is toegenomen? Onlangs werd mijn zwarte Gazelle Paris Plus-fiets op klaarlichte dag gestolen in de Veste. Ik ben altijd heel zuinig op mijn fiets omdat het m’n enige vervoermiddel is en zet ‘m ook meestal dubbel op slot. Soms heb je haast en denk je ik ga maar effe die winkel in. Zo dacht ik ook die ochtend. Ik zette m’n fiets tegen een paal tegenover DIDI, maar helaas ik had haast en gebruikte mijn tweede slot niet. Na vijftien minuten kwam ik terug en zag ik m’n fiets niet meer. Mijn vervoermiddel, waar ik totaal van afhankelijk ben en hard voor moet werken, is brutaal in een drukke winkelstraat gestolen. Mijn vakantieplannen moeten daardoor aangepast worden, want er moet een nieuwe fiets komen. Dan kijk je om je heen of er misschien een agent loopt waar je het kan melden. Niet dus, ik was nog minstens een uur in de stad en heb geen agent gezien. Wat mij nog bozer maakte was het verhaal dat ik hoorde bij een fietsenmaker. Laatst was er een busje met fietsen onderschept, gestolen door Polen. Waarom, als de gemeente weet dat zoiets gaande is, dan geen extra surveillance in de stad? Ik begrijp er niets van. Absurd, blijf met je  handen van andermans spullen af. Mijn zoon zijn scooter is ook pas gestolen in Delft, hij had ‘m wel dubbel op slot gezet. Ik hoop dat de gemeente iets gaat doen om de veiligheid te vergroten en wat mij betreft meer blauw op straat!

Sandra Schreuder, Delft


Hondenuitlaatstrook
DELFT - Zondag heb ik de eer genoten op de Hertog Govertkade het Varend Corso van commentaar te voorzien. Altijd een bijzonder gebeuren op nog geen kilometer afstand van de plaats waar ik ooit, door dokter Neijzen en dokter Dieben, met behulp van verlostangen, op de wereld ben getrokken. Het was groot feest, maar het was ook vies. De plek van waar ik mijn commentaar mocht spreken was, zo bleek, een hondenuitlaatstrook. Een plek waar de Moppies en de Gooffies  en al die andere trouwe viervoeters even kunnen rennen en zo nodig even door de achterpoten kunnen gaan om een bolus te draaien. Tot zover niks mis, maar nu lijkt mij dat je, als je vierpotige vriend zijn darmen heeft geleegd, de verplichting hebt om met een poepzakje de stront op te ruimen. Tot mijn grote verbazing en afgrijzen bleek de strook echter bezaaid met verteerde, half verteerde en kakelverse stronthopen. Zo zelfs dat een toeschouwer er niet eens in slaagde om een forse handdoek uit te spreiden zonder dat de doek onder de stront kwam te zitten. Twee ideeën voor de gemeente Delft:  een paal met een pakketje strontzakjes en een afsluitbare container voor de gevulde zakjes en misschien nog belangrijker een verplichte instructieve cursus voor al die smerige hondenbezitters die de hondenstront voor de gemeenschap laten liggen. Overigens was het corso en het Delftse corsopubliek helemaal geweldig.

Alphons de Wit sr., De Lier

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12