Afbeelding

Delvenaar in beeld: Erik Folkers (54), Technisch Adviseur

vaste rubrieken

Editie: Week 41, Jaargang 22 |

- Wat ben je hier in de Annastraat aan het doen?
“Ik sta hier in de straat met een fotograaf om foto’s te maken van mijn pand.”

- Waarom wil je het verkopen?
“Het gaat me heel erg aan het hart, want ik woon hier al 30 jaar met veel plezier in de binnenstad. Omdat de kinderen het huis uit zijn willen we echter kleiner gaan wonen, misschien wel buiten Delft.”

- Maar Delft blijft wel bijzonder voor je?
“Zeker de binnenstad. Het blijft een soort museum. Het blijft thuiskomen. Het is net alsof je een warme jas aantrekt. Elke keer als ik door de binnenstad loop, vallen me weer dingen op die me nooit eerder zijn opgevallen.  ’s Nachts de Oude Jan horen, de binnenstad echt ruiken. Het is gewoon een warm gevoel.”

- Heb je afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Ik ben bij mijn kleindochter geweest. Ze is nu vijf weken. Dat is geweldig. Het is mijn eerste kleinkind. Dat is het mooiste wat er is.”

- Is het een hele andere beleving dan toen je eerste kind werd geboren?
“Absoluut. Hoe dat voelt, kan ik je niet uitleggen. Je dochter met een kleinkind zien, is gewoon geweldig. Dat geeft een speciaal gevoel.”

- Wat is jouw nieuws van afgelopen week?
“Het Ebola-virus. Ik denk dat we allemaal een beetje bang zijn dat het Europa binnenkomt. Ik denk dat dat niet uit te sluiten valt en daar maak ik me zorgen om. In dat geval zijn we machteloos in ons drukbevolkte gebied.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12