Afbeelding

Willem Draaisma wil met Participe Delft meer doen met minder geld

vaste rubrieken

Editie: Week 47, Jaargang 20 |

Willem Draaisma (56): 'Participe is de partner waarmee de gemeente Delft met een gerust hart de toekomst in kan.'

DELFT - Met Willem Draaisma (56) als aanjager heeft het welzijnswerk in de stad de bevlogen motivator, die Participe Delft goed kan gebruiken. "Ik ben gedreven om in Delft meer mogelijk te  maken met minder geld."

Vanaf begin juli dit jaar is het vroegere Breed Welzijn Delft (BWD) ondergebracht
bij Participe Holding als zelfstandige stichting met de naam Participe Delft. Na het vertrek van directeur Emmy Klooster per 1 december en in afwachting van interim-directeur Melissa Jansen houdt Draaisma momenteel de vinger aan de pols. Wie is deze man? En wat zijn z'n ideeën voor Delft?

Draaisma, vader van drie kinderen en vier kleinkinderen: "Ik ben afkomstig uit Amsterdam. Oorspronkelijk onderwijzer. Ik heb in ruim dertig jaar het hele brede pallet binnen het welzijnswerk doorlopen: van medewerker in de kinderopvang en jeugdzorg tot buurthuiswerker. Heb veel te maken heb gehad met randgroepjongeren en best wat agressie gezien. Ik werd vervolgens directeur van de stichting Welzijn Schiedam en ben vijf jaar geleden begonnen als de eerste directeur-bestuurder van Participe."

Met een hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn is Participe in ons land op zeven plekken actief, waaronder nu ook Delft. Draaisma: "Ik ken de stad goed. Dat komt ook doordat ik nog altijd leraar ben in de Japanse karatestijl Ryounkai (www.ryounkai.nl) die ook in Delft trainingsruimte heeft. Doordat Participe in heel Zuid-Holland opereert, kunnen we veel van elkaar leren. Zoals hoe sociale wijkteams werken. Zonder dat we één-op-één van elkaar kopiëren, want dat is en blijft maatwerk."

OMSLAG
Willem Draaisma heeft erg veel zin om in Delft de omslag te maken die ook nodig is. "Samen met sociale partners gaan we de participatiesamenleving vormgeven. Dat gaat lukken, want we hebben in Delft vanaf januari 2014 een prachtige samenwerking gevonden met Kwadraad, MEE en de sport onder de naam 100PK. We hopen daarmee te laten zien dat Participe de partner is waarmee de gemeente Delft met een gerust hart de toekomst in kan."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12