Afbeelding

Even bellen met ....

vaste rubrieken

Editie: Week 19, Jaargang 21 |

Noortje Küppers van studentenvereniging Virgiel
De studentenvereniging bestaat 115 jaar en viert op dit moment zijn 23ste lustrum.

- Gefeliciteerd met het lustrum!
“Bedankt. We zijn er hard mee bezig. Er wordt veel georganiseerd zoals een sportdag, een songfestival voor zusterverenigingen en verschillende open en gesloten feesten. Alles gaat goed tot nu toe. Voor het lustrum hebben we de Kabelfabriek aan de Schieweg gepimpt met onder andere een vliegtuigslurf. We hebben verschillende commissies voor de activiteiten. Ikzelf zit in de commissie ‘Virgiel & Delftenaren’.”

- EEN KARTBAAN OP DE MARKT-

 

-Wat gaat Virgiel voor de Delftenaren doen?
“Het uitgangspunt is dat we iets willen terugdoen voor de stad. We vinden een goed contact met de inwoners belangrijk. In december hebben we al geld ingezameld voor de Voedselbank. Nu willen we vooral iets leuks doen. Dat wordt een openbare kartbaan op de Markt. Overigens elektrische karts, dus er is geen overlast.”

- Hoe kom je er op?
“Goede vraag. We hebben er veel over nagedacht. Graag wilden we een activiteiten voor jonge mensen. Karten vonden we zelf leuk om te doen. We denken dat meer jonge mensen in Delft dat vinden.”

- Hoe gaat de baan eruit zien?
“Hij neemt de halve Markt in beslag. Er komen hooibalen en pionnen. Het wordt geen baan om tijdritten op te rijden. Het parcours gaat om behendigheid. Je komt dingen tegen als een sla-om en een schansje.”

-En wij Delftenaren mogen er gratig op rijden?
“Ja, iedereen kan gratis meedoen. Er is een stand waar je een ticket kunt halen en dan krijg je een vaste tijd waarop jouw rit begint.”

-Dan is Virgiel vast arm na het jubileum...
“Dat valt mee. We hebben een aantal sponsoren. Daarnaast is er een kluscommissie die helpt met het opbouwen en afbreken van de baan. Zo hebben we minimale arbeidskosten. En ook achter de kramen om de baan heen, waar je limonade en suikerspinnen kunt kopen, staan ook Virgilianen.”

- Ga je zelf een rondje rijden?
“Jazeker. Het oorspronkelijke idee is dat er in elke rit een Delftenaar tegen een Virgiliaan rijdt. We hopen dat mensen zo met elkaar in gesprek komen. Ik neem dus ook wat rondjes voor mijn rekening. Of ik ga winnen? Hmmm... ik denk het wel. Ik heb wel een autorijbewijs. Misschien dat dat helpt?”

De kartbaan op de Markt is van 13.00-16.00 op 19 mei. Tickets kun je ter plekke regelen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12