Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 24, Jaargang 23 |

Leo Quack vermaakte zich uitstekend bij A Day of Wonder. Op www.delftopzondag.nl/fotoalbum zijn nog veel meer foto’s van dit festival te zien.

De afgelopen weken hebben de hoffotograaf Koos Bommelé en ik weer niet stil gezeten. Een paar weken geleden was er natuurlijk Citypop, dat uitliep in een financieel debacle voor de ondernemers op de Markt. Anderhalve week voor het festival werd door de gemeente bekend gemaakt dat het een betaald festival moest worden. Daar is op zich niets mis mee, maar had dat eerder laten weten. Dan hadden er veel kosten niet gemaakt hoeven worden en was de organisatie niet genoodzaakt geweest om de zomereditie te schrappen. Wel is het mooi om te zien dat er voor de oudere jongeren in Delft genoeg te doen is. Pas was Frans Duijts in de Tobbe en bij de verschillende avonden in het Floratheater zie je dat er veel animo voor is. Datzelfde geldt voor Delft zingt Hazes.


Dan was er vorig weekend met A Day of Wonder bij de TU en de vijfde verjaardag van Café De Oude Jan voldoende te beleven in de stad. A Day of Wonder had een prachtige line-up en was grandioos geregeld, alleen het onweer gooide enigszins roet in het eten. Bij de Oude Jan zijn de feesten met het jaar grootser opgezet: volgens mij zijn Jon en Thijs ook steeds blijer met de overname. Dan was er onlangs ook triest nieuws. Jeanne Bouwmeester, die samen met Pierre van Hauwe de Volkszangdag heeft opgezet, is overleden. Ik vind het jammer dat daar niet wat meer publiciteit aan is gegeven, want ze heeft veel gedaan voor Delft. Ten slotte heb ik nog een tip voor hen die daarover gaan. Als je de stationshal uitloopt, zie je van die lelijke moderne lantaarnpalen. Ik zou ervoor pleiten de route naar de stad te markeren met van die prachtige antieke lantaarnpalen die in de stad staan.

Leo Quack
Nachtburgemeester van Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12