Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Editie: Week 39, Jaargang 20 |

Politieagenten keken woensdag vreemd op toen ze om 05.20 uur op de Spoorsingel een slapende man tegen een auto geleund zagen staan. De 22-jarige Delftenaar was met geen mogelijkheid wakker te krijgen en toen hij uiteindelijk toch reageerde, bleek hij zwaar beschonken te zijn. Ter voorkoming van verdere ongelukken en omdat de man zich niet kon legitimeren, werd hij ter ontnuchtering ingesloten en later op de dag met een proces-verbaal weer heengezonden.

De politie onderzoekt een bedrijfsinbraak bij een supermarkt aan de Keenenburgweg in Schipluiden. In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 september werd om 03.20 uur ingebroken in de supermarkt. Politieagenten die op de inbraakmelding afkwamen ontdekten dat vermoedelijk twee mannen een ruit hadden ingegooid en zo de winkel konden betreden. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen. Een getuige meldde dat hij twee mannen zag wegrijden op een scooter. Ondanks dat meerdere politie-eenheden een onderzoek naar deze scooter instelden, werden ze niet meer gevonden. Wie getuige is geweest van deze inbraak of informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s) kan contact opnemen met de Recherche van Politiebureau Westland via telefoonnummer 0900-8844.

Politieagenten hielden zondag om 21.00 uur een 45-jarige Delftenaar aan voor het rijden zonder geldig vervoersbewijs. Bij zijn transport naar het politiebureau verzette de verdachte zich en spuugde hij een agent in zijn gezicht. Medewerkers van HTM gaven op de Westlandseweg twee mannen een proces verbaal omdat ze reisden zonder geldig vervoersbewijs. Eén van de mannen verzette zich waarna de politie werd gebeld. Agenten die ter plaatse kwamen namen de lastige reiziger over. In de politieauto bleef de man zich verzetten en spuugde hij een agent in zijn gezicht. Ook in de cel bleef de man luidruchtig en schopte hij meerdere keren tegen de celdeur. De agent deed aangifte. De recherche onderzoekt de zaak.

Politieagenten hielden afgelopen maandag om 02.15 uur op de Sint Jorisweg in Delft een 31-jarige Delftenaar aan op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen dat een automobilist nagenoeg de hele rijbaan van de Wateringsevest nodig had. Na een korte achtervolging wisten de surveillanten de bestuurder te laten stoppen. Bij controle bleek hij alcohol te hebben gebruikt en kon hij de agenten geen rijbewijs tonen. Hij verklaarde de tussen de twintig en dertig biertjes te hebben gedronken en te beschikken over een buitenlands rijbewijs. Ook zou hij cocaïne hebben gebruikt en een blow hebben gerookt. De verdachte kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed. Er wordt nog uitgezocht of hij in het bezit is van een rijbewijs.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12