Afbeelding

Hemd van het Lijf: Kjelwyn van Houten (15)

vaste rubrieken

Editie: Week 9, Jaargang 22 |

Kjelwyn van Houten (15) nam deel aan The Voice Kids en schopte het tot de Battles, waarin hij helaas werd uitgeschakeld.

 

1. Waarom wilde je hier, bij Theater de Veste, worden gefotografeerd?
“Omdat ik hier mijn eerste grote optreden gegeven heb. Dat was ruim een jaar geleden tijdens het open podium van mijn school, het CLD. Ik trad er op met het nummer ‘Beauty and the brains’ van Nielson. Dit optreden is nog via Youtube te bekijken.”

2. Heb je altijd al zanger willen worden?
“Dat niet echt, maar ik heb altijd veel gezongen. Dat begon al op de basisschool. Op een gegeven moment kreeg ik door dat ik er goed in was. Daarna heb ik me ingeschreven bij een musicalgroep van de VAK, maar daar ben ik na twee jaar mee gestopt: het was toch niet echt iets voor mij. Vervolgens ben ik ook bij de VAK zangles gaan volgen bij Binne Meijer. In het begin was dat in een groep, nu alleen met Maria.”

3. Hoe kwam je erop om je op te geven voor The Voice Kids?
“Ik heb er best even over getwijfeld. De mensen van The Voice hadden het filmpje van mijn optreden in het theater gezien en contact opgenomen met Binne om te vragen of ik interesse had om mee te doen. In het begin zag ik het niet zo zitten, want ik ben niet zo gek op talentenjachten, maar uiteindelijk zeiden zoveel mensen dat ik het moest proberen, dat ik me maar heb opgegeven.”

4. Hoe was dat?
“Heel leuk! Ik begon met een meisje in mijn klas dat de auditierondes niet doorkwam. Vanaf toen ging ik alleen verder. Ik heb vier keer auditie gedaan en uiteindelijk mocht ik deelnemen aan de Blind Auditions. Ik begon goed, maar toen Angela gedrukt had, vloog ik een beetje uit de bocht. Gelukkig heb ik me in de Battles gerevancheerd, ook al viel ik af.”

5. Was het niet heel zwaar om te combineren met je school?
“Er kwam in korte tijd inderdaad wel heel veel op me af. Het begon vorig jaar zo rond deze tijd en ik moest tot de zomervakantie ongeveer wekelijks naar Hilversum. Uiteindelijk is er in de zomervakantie nog wel een rustige periode geweest. De Battles waren in september.”

6. Wat heb je tijdens je periode bij The Voice Kids geleerd?
“Ten eerste hoe het is om op een podium te staan en hoe je je op het podium moet gedragen. Daarnaast heb je natuurlijk in een groep gewerkt en dat was heel leuk. Door veel te zingen heb je ook je zangtechnieken geoefend en daarin was Babette Labeij, die ons in het team van Angela bijstond, wel heel belangrijk.”

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
“... zou ik zorgen voor een publiek televisiestation; een soort Stadstv. Bij Omroep West zie je alleen de vervelende dingen die in Delft gebeuren, terwijl er hier zoveel leuks gebeurt om over te berichten. Ik zou het hartstikke leuk vinden om voor zo’n omroep te werken; programma’s te presenteren enzovoorts.”

8. Je ambities beperken zich dus niet tot het muzikale vlak?
“Zeker niet. Het lijkt me ontzettend gaaf om presentator te zijn. Misschien is het leuk om op de radio te beginnen en daarna dingen voor de televisie te doen. Ik zit nu in 4 havo en ga erna een opleiding zoeken waarmee ik die kant op ga. Ik wil graag het grote publiek vermaken en of dat als presentator of als zanger is, zien we dan wel.”

9. Heb je idolen?
“Van tevoren had ik altijd wel al heel veel bewondering voor Martijn Krabbé, maar nadat ik hem heb leren kennen is hij wel een voorbeeld geworden. Je moet het maar even doen: op vrijdagavond voor een publiek van twee miljoen mensen een show presenteren. De wisselwerking tussen de presentatoren was ook leuk om te zien: Martijn was meer voor het aankondigen en Wendy van Dijk zorgde ervoor dat je je op je gemak voelde. Zij is in het ook heel lief.”

10. Wat is de mooiste herinnering die je aan je deelname hebt overgehouden?
“Dat is ten eerste het feit dat ik na mijn auditie, waarin ik op momenten uit de bocht vloog in de Battles het beste van mezelf heb laten zien. Daarnaast was het weekend dat we met alle deelnemers in Euro Disney zijn geweest het mooiste van mijn leven. Bovendien heb ik heel veel leuke vrienden gemaakt. Ik had het niet willen missen!”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12