Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Editie: Week 53, Jaargang 20 |

Een 26-jarige man heeft maandag 17 december een heldhaftige daad verricht. Toen hij merkte dat een omstander beroofd werd, zette hij zelfstandig de achtervolging in. Het slachtoffer, deze is helaas onbekend gebleven, stond op het Centraal Station in Delft op de Van Leeuwenhoeksingel. Rond 18.40 uur werd hij ter hoogte van de voetgangerstunnel beroofd. De getuige vroeg aan de jongen wat er precies gebeurd was en zette de achtervolging in. Hij rende via de Westvest richting de Kethelstraat en zag al snel de verdachte staan. Hij gaf aan de politie te bellen als hij het gestolen goed niet teruggaf. Eenmaal terug bij het station in Delft was het slachtoffer verdwenen. De politie en de getuige zijn op zoek naar het slachtoffer om hem te herenigen met zijn goederen.

Bij een woning aan de Holierhoek werd het slot geforceerd en ingebroken. Bij een woning aan de Dr. F.H. Rejnderslaan werd eveneens een slot geforceerd en ingebroken. Bij een woning aan de Meerkoetlaan en de Kasteellaan bleef het bij een poging omdat de bewoonster de dader betrapte en in het andere geval de inbreker(s) niet in de woning kon(den) komen. Ook bij een woning aan de Seringenstraat bleef het bij een poging. In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 december werd er in geen enkele woning ingebroken. De politie startte direct een buurtonderzoek en medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) onderzochten de woningen op sporen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politieagenten hielden vrijdag 21 december om 05.30 uur op de Tanthofdreef twee Delftenaren (20 en 24 jaar) aan op verdenking van drugsbezit. Het duo reed in een personenauto die door de agenten werd gecontroleerd. Tijdens die controle bleek dat in het dashboardkastje van de auto een hoeveelheid drugs lag. Hierop hielden de agenten de twee inzittenden aan. Toen de agenten de auto doorzochten, vonden zij meerdere zakjes met vermoedelijk harddrugs. De twee verdachten beschikten over meerdere geldbedragen in kleine coupures. Het duo moest de nacht in een politiecel doorbrengen. Zij worden vrijdag nader gehoord.

Politieagenten hielden vrijdag 21december om 02.10 uur een 35-jarige Delftenaar aan op verdenking van wapenbezit. De agenten onderzochten een melding waarbij de man een ander in een café aan de Wijnhaven met een mes zou hebben bedreigd. Hierna was de man op een fiets weggereden. De agenten zagen de man vervolgens fietsen en hielden hem aan. Hij bleek in het bezit van twee messen die de man in zijn rechtermouw verstopt had. De agenten namen de messen in beslag. Omdat niemand aangifte wilde doen, lieten de agenten de man daarna weer gaan.

Agenten die vrijdag 21 december een melding van diefstal tas onderzochten hielden korte tijd later drie verdachten aan. In de auto werd de gestolen tas maar ook een hoeveelheid drugs aangetroffen. De politie kreeg om 02.50 uur een melding dat vanaf het Vesteplein een tas was gestolen door de inzittenden van een zwarte Audi A3. Politieagenten zagen korte tijd later deze auto rijden richting Rijksweg A13. Toen zij de bestuurder staande hielden, bleek in de auto de gestolen tas te liggen. Toen agenten de auto doorzochten vonden zij ook een hoeveelheid drugs. De drie inzittenden in de leeftijd van 22, 35 en 38 jaar werden aangehouden en zitten nog vast voor verhoor.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12