Afbeelding

Ali Yaser Rezaye: een logistieke duizendpoot binnen RODI

vaste rubrieken

Editie: Week 17, Jaargang 23 |

DELFT – Ali Yaser Rezaye zette drieënhalf jaar geleden zijn eerste stappen binnen RODI Media zh.

“Ik zat in de klas met een paar nichtjes van Bram Rontberg. Via hen kwam ik in contact met het bedrijf. Mijn eerste baan bestond uit het telefonisch controleren van het werk van de bezorgers. Elke maandag en donderdag tussen vijf en acht uur belde ik een aantal bewoners binnen het bezorgingsgebied met de vraag of ze de krant op tijd hadden ontvangen. Dat was best relaxed werk. Na een paar maanden werd ik gevraagd of ik ook folders wilde komen verpakken. Delft op Zondag en de Delftse Post worden bezorgd door ongeveer zevenhonderd bezorgers. Die krijgen hun kranten en folders thuis bezorgd. Ik maak voor elke bezorger het pakket kranten dat hij of zij nodig heeft.”

Het samenstellen van het pakket gebeurt met behulp van speciale weegschalen. “Die folders worden natuurlijk niet met de hand afgeteld. We hebben speciale weegschalen. Die ijken we met het gewicht in van bepaald aantal folders. Als dat gebeurt is kan ik de pakketten afwegen, bandje erom en klaar. De kranten worden met bestelbusjes bij de bezorgers gebracht. Ik mag dan met de vorkheftruck de busjes beladen.”

Het grote aantal bezorgers brengt een risico met zich mee. Bij een griepepidemie kunnen er bijvoorbeeld zomaar een aantal uitvallen. “Het is ook mijn taak om de wijken die geen bezorger hebben, dicht te bellen. Ik ga dan op zoek naar de bezorger die het dichtst in de buurt woont van de wijk waar iemand is uitgevallen. Die bezorger vraag ik dan of hij er een wijk bij kan gebruiken. Meestal willen de bezorgers dat wel.”

Ali heeft het geweldig naar zijn zin bij RODI Media. “Ik heb allemaal leuke collega’s en wat nog belangrijke is, je kunt je werk indelen op de manier waarop je dat zelf het prettigst vindt. Je mag je eigen methode bepalen zolang het werk maar goed gedaan wordt.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12