Afbeelding

Martijn Linthorst: de bedrijvenredacteur van Delft op Zondag

Algemeen

Editie: Week 10, Jaargang 23 |

DELFT – Martijn Linthorst is het langst van alle redacteuren verbonden aan de redactie van Delft op Zondag. Na zijn studie journalistiek, reclame- en zakelijk schrijven ging hij in Pijnacker aan de slag bij de Postiljon. Toen hij na een half jaar slachtoffer werd van een reorganisatie kwam hij bij Delft op Zondag terecht.

“Ik hou me vooral bezig met de opdrachten vanuit de afdeling verkoop. Trouwe adverteerders in Delft op Zondag krijgen op gezette tijden een redactioneel artikeltje in de krant. Die stukjes schrijf ik. We hebben daarvoor wekelijks een aantal speciale pagina’s in de krant. Ze zijn herkenbaar aan een logo rechts bovenaan de pagina. Zo maak ik de stukjes voor de Kijk op de Wijk-pagina’s. Elke week is een andere Delftse wijk aan de beurt. De pagina wordt gesierd met advertenties van bedrijven uit de wijk. Ik schrijf dan een paar artikeltjes over bedrijven uit de wijk. In principe kom ik twee keer per jaar bij de bedrijven over de vloer. Je zou je afvragen: heb je dan nog wat te schrijven? Maar dat valt mee. Steeds weer hebben ze nieuws te melden of nieuwe producten in de aanbieding. Het is soms verbazingwekkend welke ontwikkelingen bedrijven doormaken.”

Naast de wijkpagina’s houdt Martijn zich bezig met het onderwerp Wonen in Delft. “Een wekelijks terugkerend verhaal in die rubriek is ‘Huis te Koop’. Erg leuk om te schrijven. Ik heb in de loop van jaren al heel wat verschillende huizen van binnen gezien. Van heel oud tot hypermodern. Een keer ben ik in een huis van de toekomst geweest. Daar heb ik mijn ogen uitgekeken. De verhalen komen tot stand in samenwerking met de makelaars die in onze krant adverteren. Zij dragen bij tourbeurt een huis voor. Ik ga vervolgens met de bewoners in gesprek. De kunst is om steeds weer een goede en boeiende beschrijving van de huizen te maken.”

En dan is er de bijdrage van Martijn aan de autobijlage. Wekelijks brengt hij garagebedrijven in beeld die een nieuw model in de aanbieding hebben of die ander belangrijk nieuws met de automobilisten willen delen. “Wekelijks kom ik bij verschillende garagebedrijven over de vloer. Het is steeds weer een sport om de bedrijven op een leuke manier in de krant te krijgen.”

Naast de talloze verhalen maakt Martijn Linthorst de foto’s die de artikelen begeleiden. “Dat is een bijzondere tak van sport”, oordeelt hij. “Je wordt er wel steeds handiger in. Vanuit Delft op Zondag worden we daar ook wel in ondersteund. Zo hebben we kortgeleden een workshop gevolgd van onze vaste fotograaf Roel van Dorsten. Die heeft de puntjes weer eens op de i gezet. Dat merk je toch meteen aan het werk dat je aflevert.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12