Afbeelding

Delvenaar in beeld: Martien Dekker (54), hovenier

vaste rubrieken

Editie: Week 20, Jaargang 22 |

- Wat bent u hier in de Minahasastraat aan het doen?
“Wij zijn het groen aan het knippen. Een onderhoudsklus. We moeten eens in de zoveel tijd langskomen om het netjes te houden.”

- Is dat in opdracht van de gemeente?
“Nee dat is in opdracht van een particulier.”

- Heeft u afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Mijn hobby is het modelbouwen van kleine vrachtwagentjes. Daar ben ik deze week ook weer mee bezig geweest.”

- Doet u dat al lang?
“Ja, dat doe ik al jaren. Het heeft een tijdje stil gelegen, maar de laatste tijd heb ik er weer wat meer tijd voor. Dat is wel fijn.”

- Dus u heeft een grote verzameling modelletjes?
“Dat klopt.”

¬- Wat doet u daar dan mee?
“Ik ging in het begin vaak naar shows toe om mijn werkjes te showen. Dat is erg leuk, want dan merk je ook dat mensen het mooi vinden als je die werkjes zo gedetailleerd mogelijk maakt.”

- Wat is uw nieuws van afgelopen week?
“Die ramp in Turkije in de mijnen, waar veel mensen overleden zijn. Bij zo’n ramp sta ik toch altijd wel even stil. Dat heeft misschien ook met mijn geloof te maken, je geeft toch om een ander en als iemand iets overkomt, maak ik me daar zorgen om.”

- Waar gelooft u in?
“Ik geloof in God en dat hij mijn helper is in alles. Als je dingen moeilijk vindt, kun je dat bij hem neerleggen en soms krijg je daar antwoord op, maar soms ook niet. Maar wat het ook is, is dat je er voor elkaar bent. Ik heb dat laatst meegemaakt. De laatste broer van mijn vader was overleden en die woonde in Canada. Toen heeft iemand in de kerk gezegd dat we niet alleen maar naast elkaar moesten zitten in de kerk, maar er ook voor elkaar moesten zijn. Zij hebben toen mijn ticket naar Canada betaald en daarmee kon ik een droom van mijn vader vervullen. Hij wilde altijd graag naar Canada, maar had daar het geld niet voor. Nu kon ik alsnog in zijn plaats gaan en was onze familie bij de uitvaart aanwezig.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12