Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden

vaste rubrieken

Editie: Week 35, Jaargang 22 |

Twintig jaar geleden betaalden we met guldens en hadden telefoonnummers negen cijfers. Kranten waren zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt voortaan terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.
Deze week is dat de editie van 11 september. Het grote nieuws is dat er een conceptprogramma is voor het feest rond het 750-jarig bestaan van de stad Delft. De organisatie is er vroeg bij, want de festiviteiten volgen pas in 1996.
Er hangen donkere wolken boven de Buddy’s. Niet om wat iedereen nu verwacht te lezen, maar omdat er nog maar weinig Buddy’s over zijn. In de leeftijd van 8 tot 15 jaar blijkt onder jongens weinig animo om te zingen. Hun dirigent Ton Buitinga heeft het op z’n scholengemeenschap onderzocht en 61 procent van de leerlingen gaf aan niet graag te zingen. Verderop in de krant van die week een advertentie van de Buddy’s, waarin staat dat ze jongens zoeken die graag zingen, graag op tv komen en graag reizen naar Zuid-Afrika. Bij de advertentie een foto van Henny Huisman; een grote vriend van de zanggroep. 
Het houdt verder niet op met de stroom aan herinneringen aan de Taptoe. Dit keer sturen lezers massaal foto’s van het Delftse evenement in. En dit is nog maar een selectie uit een ‘dikke stapel’ die maandagmorgen al op het kantoor aan het Achterom werd afgeleverd, lezen we.
Een APK-keuring kostte 75 gulden, voor een vierdeurs Suzuki Swift 1.6i uit 1992 moest 22.950 gulden worden neergelegd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12